Política

Duran, rei per un dia

L'absència d'Artur Mas converteix Duran i Lleida en l'estrella del míting central de CiU a les terres de Lleida

Mas hi participa amb una gravació i acusa Montilla d'haver trastocat la campanya amb la seva improvisació

El vodevil que es va crear ahir al voltant del fallit debat cara a cara entre Montilla i Mas va tenir un beneficiari inesperat: Josep Antoni Duran i Lleida. No estava escrit en el guió de la campanya, però ahir Duran va exercir de líder de la federació i va ser l'estrella principal del míting central de CiU a Lleida. Mentre Artur Mas esperava en un despatx de Barcelona l'última decisió de la Junta Electoral Central sobre el debat amb Montilla, Duran i Lleida pujava a la tarima plantada al mig del pavelló de Pardinyes i enaltia els militants i simpatitzants de CiU en un dels territoris on la federació confia recuperar de manera clara la seva hegemonia.

Abans, els organitzadors de l'acte van passar per una pantalla gegant una gravació d'Artur Mas de poc més d'un minut, en què el líder de CiU excusava la seva absència d'una ciutat “on no he fallat mai en cap elecció” i en culpava José Montilla i la seva decisió de proposar un debat cara a cara en l'últim minut del debat televisiu de diumenge passat. “Jo ja li vaig dir que el féssim allà mateix, perquè tenia molts compromisos de campanya i entre ells aquest amb vosaltres, però no va voler”.

I Duran i Lleida el va suplir sense problemes. Va ser en la seva intervenció quan es va conèixer la notícia que, definitivament, no hi hauria debat cara a cara televisiu. El secretari general ho va anunciar des del faristol, i tot el pavelló de Pardinyes va xiular disgustat. Després del debat de diumenge, va dir Duran, “tot Catalunya va veure que hi havia un candidat que havia guanyat el debat, i un altre que no donava la talla”, i va retreure a Montilla que “podia haver-ho proposat des del primer dia i no fer tota aquesta comèdia”.

Duran també va tenir paraules per al conseller d'Agricultura i cap de llista del PSC a Lleida, el qual es va referir diumenge al logo de CiU dient: “Gilipollas, de què rieu, amb l'aigua que baixa”. Duran va recriminar-li l'insult i el va acusar d'haver perjudicat els pagesos per “haver claudicar com a conseller per unes zones ZEPA dissenyades des d'un despatx de Barcelona per quatre excomunistes vestits de verd”, fent referència a les retallades al regadiu del Segarra-Garrigues. També va acusar el govern d'invertir en excés a l'àrea metropolitana en detriment dels territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona