Política

L'independentisme i els comicis catalans, al ‘The New York Times'

Informa d'una previsible victòria de CiU, que podria augmentar les tensions a l'Estat, del concert econòmic i del dèficit fiscal

Parla amb Laporta, Corbacho i Camacho

El diari The New York Timespublica aquest dimecres un article sobre les eleccions catalanes, en què fa una anàlisi sobre algunes de les qüestions que estan centrant el debat dels partits durant aquesta campanya, com ara el concert econòmic, el dèficit fiscal, les diferències amb Andalusia, l'increment del sentiment independentista i, fins i tot, sobre la llengua i llei del cinema aprovada aquest any, que considera polèmica. Sota el títol Battle Drawn in Catalonia (Línies de batalla dibuixades a Catalunya), l'article fa una anàlisi de la situació actual de Catalunya a través de l'opinió de diversos persones, com Celestino Corbacho, Joan Laport a i Alícia Sánchez-Camacho.

L'article comença informant sobre la celebració de les eleccions aquest 28 de novembre i sobre la previsible, segons les enquestes, derrota dels socialistes davant la victòria de CiU. En aquest punt, el rotatiu afirma que “la probable victòria de CiU augmentaria les tensions regionals que contínuament qüestionen la unitat d'Espanya”.

També fa referència a com la derrota socialista i la victòria de la federació nacionalista pot afectar el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, entre d'altres qüestions.

L'article també inclou l'opinió d'un membre del Col·lectiu Emma, un grup de catalans que vetlla perquè la premsa internacional eviti transmetre una imatge “esbiaixada” dels catalans. El Col·lectiu ha informat de l'existència d'aquest article, ja que consideren que a diferència d'altres publicats aquestes últimes setmanes sobre els comicis catalans, el The New York Times n'ofereix una visió “aproximació objectiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona