Política

Castells i Mascarell serien en un futur govern del PSC

Montilla s'acosta als catalanistes del partit i anuncia la incorporació dels dos pesos pesants d'aquest sector com a consellers

Blanco insisteix que CiU i el PP estan forjant un acord

A les portes de les eleccions de diumenge, el candidat del PSC, José Montilla, ja va anunciar dos dels seus fitxatges per al seu govern en cas que es mantingui com a president de la Generalitat. Es tracta de l'exconseller Ferran Mascarell i el conseller d'Economia, Antoni Castells, tots dos considerats de l'ala més catalanista dels socialistes. Castells va renunciar al setembre a formar part de les llistes del PSC per al 28-N, malgrat que ha participat en la campanya donant suport al candidat.

Montilla, que ja ha avançat que agruparà les conselleries en cinc macroàrees –economia, coneixement, interior i justícia, polítiques socials, i infraestructures–, va anunciar, en un míting a Manresa, que Mascarell s'ocuparia de la de coneixement i el conseller d'Economia seguiria al capdavant d'aquesta matèria. Just ahir, Castells s'acomiadava dels seus homòlegs en el Consell de Política Fiscal i Financera, a Madrid.

L'anunci és un cop d'efecte de Montilla i un gest cap als electors més catalanistes del PSC. El presidenciable ja hi va fer un acostament designant la consellera de Justícia, Montserrat Tura, com a número dos en la candidatura per Barcelona. De fet, la llista és un joc d'equilibris entre les diferents sensibilitats del partit i incorpora l'exministre de Treball, Celestino Corbacho, del sector més afí al PSOE, en tercera posició.

Es dóna la circumstància que tant Mascarell –amb més força– com Castells han figurat en les travesses per substituir Jordi Hereu com a candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona. “Comptaré amb les persones més valuoses”, es va comprometre, de nou, el candidat socialista, un compromís que també ha pres el cap de llista de CiU, Artur Mas, que ha garantit un “govern dels millors”.

Al Museu de la Tècnica de Manresa, Montilla també va detallar algunes de les mesures que prendrà si repeteix a la Generalitat, la primera de les quals és fer una cimera per forjar un acord per sortir de la crisi amb partits, sindicats i organitzacions empresarials.

El candidat del PSC va tenir el suport del ministre de Foment, José Blanco, que, un dia més, va alertar de “les relacions d'alt risc” entre CiU i el PP i els va acusar de “fer manetes”.

Si tenen la possibilitat, si sumen, CiU i el PP tornaran a un casament de conveniència
José Blanco
ministre de foment
Comptaré amb una persona de la vàlua de Castells a economia i a la de coneixement, amb Mascarell
José Montilla
candidat del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona