Política

Puigcercós: “Els del PP voten com els burros”

El candidat d'Esquerra sosté que Mas no respondrà a l'oferta d'un full de ruta comú fins després de les eleccions

El PP no és solament l'ase dels cops de la campanya d'Esquerra, sinó també el seu electorat, que va a votar “com els burros van a batre”, és a dir, amb ulleres que els porten a caminar en fila índia. Pel broc gros, en un altre moment de fragor propi d'un míting electoral, el candidat republicà, Joan Puigcercós, va fer aquesta afirmació per explicar que el PP té un vot molt fidel i disciplinat. “Estan tots programats”, va etzibar.

Després d'alertar a l'inici de la campanya que a Andalusia no paga impostos “ni Déu” i a quatre dies del 28-N, Puigcercós va tornar a utilitzar el verb gruixut per intentar mobilitzar l'electorat republicà, que totes les enquestes prediuen en gran mesura infidel o desmotivat. El presidenciable pronunciava aquestes paraules al port de Tarragona, on bàsicament va carregar contra CiU perquè té, al seu parer, les mans lligades amb les grans corporacions, multinacionals i concessionàries d'autopistes. Entre les raons per reclamar el vot, va argumentar: “Per sortir de la crisi no ho farem amb els especuladors, nosaltres no els devem res”.

L'ambigüitat de CiU

També va comparar el líder de CiU, Artur Mas, amb un “mag de l'ambigüitat” per haver rebutjat amb evasives l'oferta d'un full de ruta cap a la independència que inclogui el concert econòmic i, en cas de fracàs en la negociació amb Madrid, un referèndum; una oferta llançada diumenge en el debat de TV3.

Puigcercós va vaticinar que no serà fins l'endemà dels comicis que Mas respondrà, i va lamentar que amb aquesta actitud “generi desconfiança”. “Mas no va contestar, es va escapolir per la banda dreta; per l'extrem dret, per ser exactes”, va alertar, fent referència a la possibilitat que la federació arribi a acords postelectorals amb el PP després dels comicis de diumenge. “Aquest cop no han anat ni al notari”, va rematar. D'altra banda, el president del Parlament i ticket electoral de Puigcercós, Ernest Benach, es va mostrar convençut que la independència podria ser una realitat abans de deu anys.

Mas no va contestar [a l'oferta d'un full de ruta compartit], es va escapolir per la banda dreta; per l'extrem dret, per ser exactes
[Els votants del PP] estan tots teleprogramats, van a votar com els burros van a batre. La nostra gent és crítica
A CiU són els mags de l'ambigüitat. No saps mai si estan amb el PP o amb Esquerra, si volen la independència o no


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.