Política

El PSOE de Torrent demana a l'administració que s'impliquen més contra la violència de gènere

Fa la sol·licitud al govern autonòmic perquè atenga les necessitats de ls 58 dones assassinades durant el que va d'any

Amb motiu del 25 de novembre, marcat al calendari cívic com a Diada Internacional contra la violència de gènere, el grup de regidors socialistes de Torrent, ha fet una crida respecte del rebuig col·lectiu de la ciutadania contra aquesta nafra que tenalla la societat actual.

D'aquesta manera és que ha presentat una moció davant el plenari municipal perquè s'inste al govern central i a l'autonòmic que facen tot els possibles per poder acabar amb la violència masclista.

El Grup Socialista denuncia la campanya encetada per alguns grups mediàtics i per l'ultradreta social que pretenen fer veure que la major part de les denuncies presentades per les dones maltractades, són falses, quan els dades existents demostren el contrari.

Així doncs, s'insta al govern autonòmic del president Camps a que promoga programes específics de sensibilització de la societat contra la violència de gènere, per tal de contribuir a l'eradicació d'aquesta malaltia social.

Els polítics signen el manifest

Pere Rossell

La municipalitat torrentina, ha celebrat aquesta data internacional, mitjançant una concentració a les portes de l'Ajuntament, un parlament de la regidora en cap i la signatura del manifest unitari per part de totes les forces polítiques amb representació al Consistori. També s'ha desplegat un llaç morat i s'ha fet un minut de silenci en record de les 62 víctimes de violència masclista hagudes fins la data de hui.

A la vesprada està prevista una concentració i marxa cívica des de la parada del Metro Avinguda, fins les instal·lacions de l'Institut La Marxadella, on es desenvoluparà un acte institucional, que servirà per cloure la setmana haguda contra la violència de gènere.

Però, per damunt de qualsevol altra consideració, la participació en aquesta mena d'actes, ha estat discreta, si es té en compte que a la concentració del matí tan sols ha acudit una part del total d ela plantilla dels treballadors de l'Ajuntament i algunes persones que havien estat prèviament avisades.

No obstant això, el partit que manté la majoria absoluta a la municipalitat torrentina, ha tret una qüestió clara. Ha pogut retratar un centenar de ciutadans i ciutadanes sota l'eslògan de la campanya. Llàstima que un grapat de les persones retratades, ja deuen constar als arxius del partit que ara governa. La sensibilització ciutadana passa per conscienciar primer les bases i a la militància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.