Política

Montilla, “eclipsat” pel PSOE, segons un estudi

L'informe afirma que CiU desenvolupa una campanya “personalista”, centrada en els seu cap de llista, Artur Mas

Considera la campanya electoral catalana de “perfil baix, falta de continguts i conservadora”

El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha quedat “eclipsat” en nombroses ocasions pels líders del PSOE, com Felipe González, Alfredo Pérez Rubalcaba o Ramon Jauregui, que l'han acompanyat “constantment” durant els actes de la campanya electoral. Per contra, CiU ha desenvolupat una campanya “personalista”, centrada en el cap de llista, Artur Mas. Aquestes observacions han estat extretes d'un estudi sobre el tractament informatiu rebut per tots dos candidats durant la campanya electoral.

A la presentació de l'estudi, que s'ha dut a terme aquest dijous a Bilbao, la coordinadora, Estefania Jiménez, ha assenyalat que, després del treball realitzat i el que falta per completar la investigació el proper diumenge, han tret deu conclusions entre les quals destaca que la campanya es pot considerar, des del punt de vista català,“de perfil baix, manca de continguts i conservadora”, ja que “no s'han pres riscos, ni polèmiques”. A més, segons aquest estudi, ni CiU ni el PSC han abordat en “profunditat” el debat identitari, de manera que els diaris no s'han fet ressò llevat d'excepcions i tampoc l'eix esquerra-dreta ha obtingut una rellevància “substancial”. Un altre aspecte destacable és que tots els diaris, excepte un, han ofert un tractament fotogràfic favorable al candidat de CiU a la presidència de la Generalitat.

D'altra banda, l'observatori destaca que tots els mitjans han ofert una informació “equilibrada” sobre els candidats analitzats pel que fa a rellevància, tot i que “no així pel que fa a contingut”.

L'informe, que ha estat elaborat per l'observatori “Eleccions Catalans 2010” , format per un equip d'investigadors de la Universitat del País Basc / Euskal Herriko Unibertsitatea i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha realitzat una anàlisi diària i en temps real del tractament dels candidats Artur Mas (CiU) i José Montilla ( PSC) pels principals diaris de Catalunya durant la campanya electoral prèvia a les eleccions que se celebraran el proper diumenge, 28 de novembre. Per desenvolupar l'estudi, els investigadors han centrat la seva atenció en les pàgines dels diaris Avui, El Mundo, El País, El Periódico i La Vanguardia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona
judicial

El Suprem confirma la condemna a un mosso que va agredir al periodista Jesús Rodríguez

barcelona
Estats Units

Biden dona positiu en Covid-19 i atura temporalment la campanya

Barcelona