Política

ICV contraposa el seu ecologisme a la política “del totxo” de Convergència

Herrera manté que Artur Mas vol fer negoci amb el medi ambient

Fa una encesa defensa de les mesures d'estalvi d'aigua que ha dut a terme el govern

L'endemà que Artur Mas intentés prendre la bandera del medi ambient a Iniciativa i els acusés de fer ecologisme de cap de setmana, els ecosocialistes van voler deixar ben clar que l'únic partit verd de debò són ells. Des del riu Ter, a Colomers, el candidat Joan Herrera va contraposar el seu model, el de l'estalvi de l'aigua, a la política del “totxo” de Convergència.

Tot i que CiU ha multiplicat aquests dies els atacs contra els departaments d'Interior i Medi Ambient, gestionats per ICV-EUiA, Herrera no s'ha sentit ofès. Al contrari. Veu l'estratègia convergent com una oportunitat perquè els electors s'adonin que l'única formació que pot “plantar cara” a Mas és Iniciativa. Per aquest motiu, el cap de llista s'esforça cada dia per marcar les diferències amb els nacionalistes i ahir va tornar a aprofundir en l'escletxa, aquest cop basant-se en l'ecologisme. Herrera va fer una crida als votants perquè triïn el “verd” ecosocialista abans que el “gris” del ciment de CiU i va afegir que l'ecologia de Mas és de pa sucat amb oli, perquè el seu objectiu és que les constructores “es facin d'or”. En aquest sentit, va posar l'exemple del transvasament del Roine, que CiU defensa i que, segons ICV, seria més car que les dessalinitzadores. Curiosament, el discurs d'Herrera va ser acompanyat pel toc de les campanes de Colomers, que l'alcalde, Josep López (ICV), ha protegit fa poc. Herrera va acabar la jornada al concert de Miguel Ríos, que ha donat suport a la seva llista. Ahir es va fer públic un altre manifest amb 150 personalitats catalanes que recolzen ICV, com ara l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, l'arquitecte Antoni de Moragas, el dissenyador Claret Serrahima, l'escriptor Francesc Vallverdú i l'actor Francesc Orella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.