Política

ERC es conjura ara contra la divisió del vot sobiranista

Gir dels republicans contra Carretero i Laporta en el tram final de campanya

Puigcercós qualifica d'anècdota el cas Palau

Ofensiva contra Reagrupament i Solidaritat en la darrera etapa de campanya. Si fins ara Esquerra havia anat mirant de reüll l'autoanomenat independentisme emergent encarnat per Joan Carretero i Joan Laporta, carregant-hi només de passada, ahir, en el penúltim dia de campanya, el partit es va conjurar contra les dues opcions extraparlamentàries amb una alerta roja a l'electorat tradicional d'ERC: “Dividint el vot, vencerà el PP”. En un entorn especialment càlid per al partit com és Vic, però on també tenen mercat potencial les noves formacions del sobiranisme, el candidat republicà, Joan Puigcercós, va advertir que votar l'expresident del FC Barcelona o l'exconseller escindit d'Esquerra pot generar un efecte bumerang que retorni el país a l'etapa anterior al 10-J, amb l'entronització de “l'eix de la dreta CiU-PP”.

Sense anomenar en cap moment amb noms i cognoms ni Reagrupament ni Solidaritat, ni Laporta ni Carretero, Puigcercós s'hi va referir com a candidatures “legítimes en democràcia”, però va reduir a una “anècdota” no haver-les al·ludit durant la campanya, igual que, segons va dir, el cas Palau és només una “anècdota negra” en la història d'aquesta institució. En la mateixa línia, el diputat Josep Maria Freixanet va criticar les “foguerades, els jocs de cadires dels independentistes de cap de setmana o de tertúlia”.

En tot cas, el candidat va apel·lar als arguments i a les raons perquè el seu electorat “tingui clar el vot valent, que no divideix, que canviarà el rumb d'aquest país”. L'acompanyava l'alcalde de Sant Pere de Torelló, president de Decidim.cat i delegat del govern a la Catalunya central –fins ara de l'òrbita d'ICV–, Jordi Fàbrega, que “ha entès que l'independentisme útil és el d'ERC”.

En el final de la campanya, més enllà de mobilitzar o retenir els propis, ERC opta per llançar un atac múltiple en totes direccions per atreure vot de tot l'espectre: el socialista d'arrel catalana, el convergent sobiranista i l'ecosocialista federalista frustrat. A Puigcercós li queda un sol cartutx per acabar de convèncer els seus i els d'altres partits, avui a Girona, un altre marc amic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa i Collboni acorden incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona

barcelona
política

Rull trasllada per carta a Illa el seu enuig sobre l’informe dels Mossos

barcelona
política

Montero defensa la gestió fiscal catalana amb solidaritat territorial

barcelona
estat espanyol

Isabel Perelló promet el càrrec com a presidenta del CGPJ i del Suprem

barcelona
guerra a gaza

Els EUA presenten càrrecs contra els principals líders de Hamàs

barcelona

Junts diu que Antifrau ha obert un expedient a l’Ajuntament

SANT FELIU DE GUÍXOLS
guerra a europa

Dimiteix el ministre d’Afers Estrangers ucraïnès

barcelona
guerra a europa

Almenys sis morts en un atac aeri rus contra Lviv, a la frontera amb Polònia

barcelona
Carles Motas López
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu)

“Volem col·laborar amb qui ho vol. Si no, l’esforç és limitat”

Sant Feliu de Guíxols