Política

Laporta insta als joves a recuperar “la dignitat de Catalunya”

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència assegura que la independència no és “un caprici”sinó l'única via “per sortir de la crisi”

El líder de SI adverteix als estudiants que en aquestes eleccions s'hi juguen “el futur”

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha demanat avui als estudiants que siguin “els protagonistes de la Història” i els que recuperin “la dignitat de Catalunya”. En un acte davant 200 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el líder de la coalició independentista ha advertit als joves que no “passin” d'anar a les urnes el proper diumenge, perquè “si no es mobilitza la gent jove” el SI no entrarà al Parlament amb prou força i no podrà dur a terme els canvis que proposa.

Laporta ha recordat el seu compromís de presentar un projecte de llei al Parlament per proclamar la independència. També ha assegurat que els estudiants catalans estan discriminats per l'Estat, ja que representen “el 18% del total i només reben un 8% de les beques”.

Per això, ha remarcat que aconseguir un Estat propi “no és un caprici”, sinó “l'única via per viure en dignitat i sortir de la crisi econòmica que patim”. En aquest sentit, el cap de llista de SI per Barcelona ha lamentat que Catalunya no tingui cap poder de decisió sobre matèries clau per al progrés del país i ha assegurat que hi ha un 17,7 per cent d'atur “per culpa de les polítiques laborals de l'Estat espanyol”. “Us esteu jugant el futur i si no reaccioneu ara us trobareu que no tindreu ni les engrunes”, ha alertat.

Per la seva banda, el número 3 de la llista de SI, Uriel Bertran, ha declarat que “la independència és urgent” i ha afirmat que catalunya viu una “situació dramàtica” tant des del punt de vista de l'autogovern com de l'econòmic. “Els catalans paguem 3.000 euros en impostos a Madrid cada any”, ha explicat Bertran, que ha afegit que això té com a conseqüència que els estudiants només rebin “500 euros mensuals per anar a estudiar a l'estranger”, un fet que ha considerat “vergonyós”. Per això, ha demanat tenir “força” al Parlament per capgirar aquesta situació i ha animat als joves “a treure el virus de la por que el sistema ens vol inocular”. “La independència només s'aconsegueix una vegada i nosaltres ho podem aconseguir”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.