Política

Joan Boada apel·la a l'esperit del 29-S

ICV-EUiA fa una crida a la participació als treballadors i als sindicats

El cap de llista d'ICV-EUiA per Girona, Joan Boada, va dedicar el darrer dia de la campanya electoral a fer una crida als habituals votants d'esquerres i, de manera especial, als treballadors i sindicats perquè demà no es quedin a casa i, com van fer amb motiu de la vaga general del 29 de setembre, es mobilitzin, però aquest cop per anar a votar a fi d'impedir que Catalunya sigui governada per “la dreta”.

Contra la resignació

En la línia del que els ecosocialistes han anat dient les darreres setmanes, Boada, acompanyat dels tres candidats que el segueixen a la llista (Montse Escutia, Jordi Córdoba i Cristina Andreu), va aprofitar la seva última intervenció de campanya davant dels periodistes, en una roda de premsa a Girona, per animar els ciutadans “a rebel·lar-se contra la resignació i la corrupció i el clientelisme que suposen CiU i el PP”. Respecte d'un govern presidit per Mas, el candidat d'ICV-EUiA va alertar que representaria “un atac a la línia de flotació de l'estat del benestar”.

“Combat d'idees”

Per Boada, la campanya a les comarques de Girona ha estat positiva perquè no hi ha hagut enfrontaments entre les candidatures i l'elector ha pogut assistir a un “combat d'idees” i comparar-les. “Ha quedat clar –va dir el cap de llista d'ICV-EUiA– que els únics que han rebutjat de manera ben argumentada els programes de la dreta hem estat nosaltres, ja que ERC s'ha cenyit a la qüestió nacional i el PSC no sé a què”. A tall d'exemple, el candidat ecosocialista va esmentar la fiscalitat progressiva que proposa la seva coalició en comparació de les rebaixes fiscals de la dreta; el manteniment de l'estat del benestar amb la privatització de serveis; la nova cultura de l'aigua i la recuperació del cabal del Ter amb el transvasament del Roine, o l'educació com a servei públic amb el suport als centres concertats. Quant als resultats que calculen obtenir a la demarcació, Boada no va descartar assolir un segon diputat, i va situar el llindar del fracàs en un escenari en què es perdés el representant actual. Per acabar la campanya, ICV-EUiA va fer un sopar a Figueres, amb un centenar de militants i simpatitzants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.