Política

‘Mobilització tour'

El candidat del PSC fa una marató de quatre mítings per fer una crida a la màxima participació dels votants d'esquerres

Montilla alerta que com més gent vagi a les urnes “més legitimació tindran el Parlament i el govern que surtin”

Carrega contra Mas perquè es veu vencedor abans d'hora i alerta els electors que hi ha partit

Que no sigui perquè no s'aprofita el temps, devia pensar el candidat del PSC, que ahir va esprémer el dia per demanar la màxima participació en les eleccions de diumenge. Encara amb la ressaca del palau Sant Jordi, el tour de la mobilització va portar Montilla a plantar-se a les set del matí a la fàbrica de la Zona Franca de la Seat, per reclamar el vot dels treballadors. Encara de nit, tapat amb un abric i sense corbata, el candidat va fer un míting llampec, d'aquests amb un micròfon dalt d'un palet vermell, dos altaveus i poca cosa més. I va repetir l'escena fins a tres cops més durant la jornada: al mercat de Sant Salvador de Vilafranca del Penedès, al barri de Roquetes Sant Pere de Ribes i al de Sant Cosme del Prat de Llobregat. A la nit, va acabar el dia a Razzmatazz.

Els missatges de l'últim dia de campanya no són diferents dels de la resta, però sí dits amb més intensitat. Sobretot la crida a la mobilització. La de Montilla és per sortir per “l'esquerra” de la crisi, perquè “un país d'esquerres no pot tenir un govern de dretes” i sobretot a “omplir les urnes de vots progressistes i catalanistes” el diumenge.

Amb les enquestes coincidint en què la mobilització del 28-N pot ser de les més baixes, Montilla també demana un esforç per anar a les urnes. “Com més gent vagi a votar i més participació hi hagi, més legitimació tindrà el Parlament i el govern que surtin” i seran “més forts”, va alertar a Vilafranca. Però la crida no només és a acudir als col·legis electorals sinó, sobretot, a agafar la papereta del PSC. I més quan des de CiU ja es veuen guanyadors, va denunciar. A Montilla no li va agradar la declaració que va fer el seu rival, Artur Mas, al Món Sant Benet perquè, a parer del presidenciable del PSC, dóna per fet que es convertirà en el 129è president de la Generalitat. “Els que intenten donar la imatge que la dreta ha guanyat les eleccions s'equivoquen i menyspreen la voluntat de la gent”, advertia a Sant Pere de Ribes.

Tot plegat no només a peu de carrer. Montilla va enviar missatges SMS i correus electrònics als afiliats per “evitar que guanyi la dreta”. “Si la majoria va a votar, guanyarem”, insistia. Montserrat Tura, Celestino Corbacho i els candidats territorials també es van mobilitzar. Fins i tot ho va fer José Luis Rodríguez Zapatero, dient –a RAC1– que el concert que vol Mas és “impossible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.