Política

Mas crida a participar per “defensar” Catalunya malgrat la desafecció

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat reconeix que el preocupa la baixa participació que preveuen les enquestes

Afirma que espera que “el que passi avui sigui útil i profitós” per Catalunya

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida a participar massivament a les eleccions al Parlament, “per construir el país i defensar-lo”, malgrat la desafecció que sent molta gent cap a la política.

Després de dipositar la seva papereta al col·legi electoral Infant Jesús, a Barcelona, Mas ha reconegut que la baixa participació que segons les enquestes pot registrar-se als comicis d'avui és una de les seves “preocupacions”, encara que espera que “al final vagi millor del que es podria preveure inicialment”.

“Espero que al llarg de la jornada d'avui la gent es vagi animant i entengui que segurament hi ha molts motius per queixar-se per com està la política, però encara hi ha més motius per construir el país i defensar-lo. Si hi ha raons per quedar-se a casa, encara n'hi ha més per participar, per construir el país, per defensar el seu present i per anar forjant el seu futur”, ha afirmat.

“Espero que el que passi avui sigui ben útil i profitós per a Catalunya”, ha afegit.

Mas ha arribat cap a les 11.30 hores al seu col·legi electoral acompanyat de la seva dona, en un dia molt especial per al seu fill menor, Artur, que en haver complert recentment els 18 anys podrà anar per primera vegada a les urnes: “Ja tinc quatre vots assegurats”, ha fet broma el candidat, en al·lusió a la seva dona i els seus tres fills.

Fora de la sala de votacions, una enquestadora encarregada de preguntar el vot a peu d'urna ha abordat Mas, encara que en adonar-se de qui era ha desistit de preguntar-li l'obvi.

Minuts abans, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha exercit el seu dret al vot al Centre Cívic Casal de Sarrià, on ha apel·lat els abstencionistes a anar a votar perquè, “quedant-se a casa, altres votaran per ells”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.