Política

Els candidats catalans criden a anar a votar

Montilla ho considera important per tenir “un govern més fort” i Mas anima a anar a les urnes per “defensar Catalunya”

Puigcercós, Herrera, Camacho i Rivera també demanen que la població exerceixi el vot

Laporta creu que avui pot fer-se un primer pas cap a un estat català

El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha fet una crida a la participació a les eleccions catalanes d'avui per tenir “un govern més fort”.

Montilla ha votat a l'Escola d'Adults de Sant Just Desvern, on ha arribat puntual a les 12:00 hores acompanyat de la seva dona, Anna Hernández, i de tres dels seus cinc fills.

A la sortida del col·legi, Montilla ha dit que el seu desig com a president de la Generalitat i com a candidat del PSC és que aquesta jornada electoral es desenvolupi “amb plena tranquil·litat i normalitat i que hi hagi una alta participació”.

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida a participar massivament a les eleccions al Parlament, “per construir el país i defensar-lo”, malgrat la desafecció que sent molta gent cap a la política. Després de dipositar la seva papereta al col·legi electoral Infant Jesús, a Barcelona, Mas ha reconegut que la baixa participació que segons les enquestes pot registrar-se als comicis d'avui és una de les seves “preocupacions”, encara que espera que “al final vagi millor del que es podria preveure inicialment”.

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha demanat avui als catalans que vagin a votar als seus respectius col·legis electorals a fi que el parlament català “sigui molt representatiu” del que és la societat catalana actual.

Puigcercós, que ha votat a les 10:00 hores al barri de Sants de Barcelona, i en concret a l'Escola Josep Tous del carrer Begur, ha afirmat en declaracions als periodistes que avui “és un dia important, perquè el pròxim Parlament haurà de prendre decisions molt transcendents per a aquest país”.

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha subratllat la importància d'anar a votar perquè avui es decideix “com sortir de la crisi”.

El candidat d'ICV-EUiA, que ha anat aquest matí a dipositar el seu vot a l'escola Llacuna, al barri barceloní del Poble Nou, ha animat els ciutadans a participar en la jornada electoral d'avui.

La candidata del PP a la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha animat avui els catalans a exercir “el seu dret a votar, a decidir” -ha dit- de forma “massiva” a les urnes, després de subratllar que el pròxim govern català “ha de ser el que tregui Catalunya de la crisi”.

La candidata popular ha votat acompanyada del seu fill Manuel, de 4 anys, a l'IES Jaume Balmes del districte de l'Eixample cap a les 10:05 del matí.

l candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha emès el seu vot aquest migdia a quarts de dotze a la seva ciutat, la Garriga (Vallès Oriental). “Els ciutadans han de triar no només unes sigles d'un partit, o una llista electoral, sinó que hem de triar un canvi en les formes, un canvi en la relació entre ciutadania i política”, ha declarat el polític després d'exercir el seu dret. I ha animat a participar “hem de decidir què volem pel futur de Catalunya. Els trenta anys que portem? Volem canvis? Ara és moment de que els ciutadans triïn”.

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Generalitat, Joan Laporta, ha fet una crida a la participació a les eleccions catalanes i ha afirmat que avui pot fer-se un “primer pas” cap a la constitució d'”un Estat català dins de la Unió Europea”.

Laporta, que ha votat a les 10:00 hores al col·legi electoral instal·lat a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, ha indicat també que amb aquestes eleccions comença un camí perquè Catalunya “avanci i progressi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.