Política

De Cospedal presagia “el canvi” polític a l'Estat espanyol

Pel partit, els resultats són el fracàs del “projecte sobiranista” del tripartit

No explica si pactarà amb CiU

El Partit Popular ho té clar: els millors resultats en la història del PP a Catalunya són el reflex del canvi que es produirà a l'Estat espanyol “d'aquí a poc temps”. L'anàlisi dels populars, doncs, és evident: “El projecte socialista ha patit a Catalunya i a Espanya un enorme càstig”.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, des de la seu madrilenya del carrer Gènova, on durant tota la tarda va estar acompanyada dels pesos pesants del partit –Mariano Rajoy al capdavant–, va valorar ahir molt positivament “un dels millors resultats del PP a Catalunya”. Aquesta anàlisi la va fer quan encara el resultat final, que es va quedar en 18 escons, no s'havia confirmat i només es parlava d'estimacions.

De Cospedal va començar la seva compareixença davant premsa felicitant CiU i Artur Mas (ho va fer fins a tres vegades), però va insistir, sobretot, en destacar “el fracàs del projecte del tripartit”, que s'ha degut –al seu parer– “als avatars sobiranistes i independentistes del tripartit” i a la falta “d'una política econòmica”.

Pactes? Ja es veurà

La secretària general del PP no va voler entrar a parlar de la possibilitat que Alícia Sánchez-Camacho, a qui va felicitar efusivament, pugui pactar amb CiU. “No està en la ment ni en les intencions dels populars aventurar algun tipus de pacte”, va manifestar De Cospedal. “Vull deixar-ho clar com la llum del dia”, va insistir. En tot cas, va voler destacar la importància de passar a ser, un altre cop, la tercera força política de Catalunya.

LA FRASE

L'auge del PP a Catalunya és el reflex del canvi que es produirà d'aquí a poc temps a l'Estat
María Dolores de Cospedal
secretària general del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.