Política

La sotragada del PSC a Barcelona dóna ales a Trias

Els socialistes registren els pitjors resultats històrics a les eleccions catalanes i ERC torna a perdre la meitat de vots

El PSC ha tingut una sotragada històrica a la ciutat de Barcelona. Són els pitjors resultats dels socialistes en les nou eleccions al Parlament de Catalunya en els 30 anys de democràcia. El PSC perd tots els districtes excepte a Nou Barris. Però, a més, els resultats refermen la dilapidació del llegat de Pasqual Maragall, que va aconseguir guanyar CiU els dos cops que va ser candidat a president en una ciutat on els convergents sempre havien guanyat les eleccions catalanes. Amb Montilla, el PSC perd 47.000 vots a la ciutat, els mateixos que ja va perdre l'any 2006. Amb les enquestes municipals adverses per al PSC dels darrers temps, l'ensorrada del partit posa en tensió la revàlida a l'alcaldia de Jordi Hereu i reforça les opcions de Xavier Trias (CiU) a només mig any dels comicis locals.

Per la seva banda, Artur Mas (CiU) aconsegueix superar els seus millors resultats del 2003 en nombre de vots, encara que es queda darrere dels resultats històrics de Jordi Pujol. L'altra gran derrotada a la capital catalana és ERC, la trajectòria de la qual és paral·lela a la del PSC. Els republicans també van perdre 40.000 vots fa quatre anys i ara n'han perdut 40.000 més. Aquest cop, però, a diferència del 2006, també ICV perd vots i força –al voltant de 19.000–. El PP no en guanya més de 7.000, mentre que la gran sorpresa a Barcelona és Solidaritat Catalana, que arriba a l'arena política amb 20.000 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.