Política

Vila guanya a tot Figueres, tret de la Marca de l'Ham

L'actual alcalde millora el resultat que va obtenir CiU el 2006

El PP se situa com a segona força més votada

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha aconseguit la victòria per CiU en les eleccions al Parlament a tots els barris de la capital de l'Alt Empordà menys a la Marca de l'Ham, on el PSC ha estat la força més votada. Amb Vila com a cap de llista per Girona, la formació nacionalista ha millorat el resultat obtingut a Figueres en les últimes eleccions al Parlament, quan va aconseguir un 33,7% del suport. Vila ja va aconseguir retornar el lideratge de CiU en les eleccions municipals del 2007, després de dotze anys de govern socialista a l'Ajuntament.

CiU ha tret els millors resultats al centre de la ciutat, i en canvi treu percentatges més ajustats amb el PP i PSC a col·legis electorals com ara el del Culubret, els habitatges del Parc i Horta Capallera.

Precisament, el PSC ha continuat en aquesta comtessa electoral la davallada iniciada en aquelles eleccions municipals i ha rebut una altra patacada important, passant del 23,69% al 14,25%. Els socialistes només han pogut mantenir l'hegemonia a la Marca de l'Ham i per molt poca diferència amb els convergents (92 vots contra 86). Queden com a segona força a punts com ara el local social dels Cendrassos, a l'Eixample o a l'asil Vilallonga.

Igualment, ERC i ICV-EUiA han empitjorat resultats, tot i que els pitjors parats han estat els ecosocialistes, que han estat superats per Solidaritat Catalana per la Independència i ha quedat com la sisena força al municipi.

El PP ha escalat des de la cinquena posició que tenia el 2006 a ser la segona força més votada, deixant enrere el PSC i ERC, més per la davallada d'aquestes dues formacions que per la millora dels resultats dels populars, que han tingut un 2% més de suports dels figuerencs.

Destaca també el suport a la formació marcadament xenòfoba Plataforma per Catalunya, que amb un 3,15% (i 435 vots) se situa molt a prop d'ICV i al davant de Ciutadans i Reagrupament.

LA XIFRA

4,8%
és el resultat aconseguit
per Solidaritat, que supera ICV-EUiA, que treu un 3,8% a la capital de l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona