Política

Duran assegura que no s'ha plantejat deixar l'escó per entrar al govern

El portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que per ara no s'ha plantejat deixar el seu escó al Congrés per entrar al futur govern d'Artur Mas. “Jo estic molt bé aquí, estic molt bé amb vostès”, ha contestat Duran als periodistes que li han preguntat als passadissos del Congrés si s'incorporarà al pròxim govern de Catalunya.

Després d'explicar que ell no és qui ha d'opinar sobre la futura composició del nou executiu català, ha dit que sí que ho farà, en el “moment processal oportú” i en conversa privada amb Artur Mas.

Com això no ha ocorregut encara, ja que segons ell Mas s'està prenent el seu temps, una cosa que li sembla “positiva”, per ara s'ha limitat a manifestar que quan conversi amb el president de CiU parlarà “del que faci falta”.

Josep Antoni Duran i Lleida ha afegit que, “d'entrada” no s'ha plantejat deixar el seu escó del Congrés per incorporar-se al govern i ha insistit que encara ha de parlar amb Mas del conjunt d'aquest executiu i, en particular, de la presència que en ell tindrà Unió.

El portaveu de CiU al Congrés assegura que després de la victòria de la seva federació a les eleccions catalanes la seva relació amb el govern no canvia res, de manera que existeix la possibilitat que arribi a acords amb l'executiu, però “sense complicitat” i “sense ser la seva crossa”.

En unes declaracions als passadissos de la cambra baixa, Duran ha remarcat avui que després dels comicis catalans CiU mantindrà la seva actitud de “responsabilitat” política a Madrid, intentant arribar a acords en aquells assumptes on sigui possible encara que, això sí, “sense cap tipus de complicitat amb el govern Zapatero”.

Segons Duran, CiU continuarà ajudant a la societat espanyola -”i amb ella a la societat catalana”, ha postil·lat- perquè és la seva “obligació” treballar per combatre la crisi econòmica. Això no obstant, el portaveu ha advertit que els nacionalistes catalans no seran “la crossa del govern, per molt bé que ens hagin anat les eleccions”. “No canvia res la responsabilitat, és la mateixa la d'ara que la d'abans”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.