Política

Sorprenent Roser Saborit

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

La notícia que Francesc Baixauli ha estat definitivament aparcat de les properes llistes electorals posa, de moment, punt i final a les especulacions, algunes de les quals apuntaven en aquest sentit.

Com es sabut, l'actual executiva socialista no tenia cap confiança amb l'equip de govern ni amb l'alcalde Baixauli i tot presagiava la ruptura més definitiva, de cara a les properes eleccions. Ara ja s'ha fet públic que el candidat socialista serà l'actual secretari local, Vicent Zaragozà, encara que la decisió definitiva s'ha de prendre en una propera assemblea a celebrar després dels Nadals.

El col·lectiu Els bars de la plaça celebrem que les decisions polítiques al si dels partits es prenguen en assemblea i no per maniobres fosques i prepotents, i en aquest sentit el PSOE de Silla tenia pendent una explicació als seus votants i a tot el poble, des que Baixauli s'autoimposà candidat en 2003, per damunt de la candidata de l'assemblea, Núria López.

Des d'aleshores, Baixauli ha mantingut segrestada la voluntat dels militants, marginant molts dels més veterans i il·lustres socialistes de la ciutat, tramant complots contra Francesc Romeu, denunciant els opositors i fins i tot perjudicant-los. Com sembla que, per fi, ha hagut una reacció interna, que demostraria que hi ha voluntat de regeneració en el partit, felicitem els socialistes i confiem que tot els vaja bé i passen pàgina sense massa contratemps.

De tota manera sembla que la història no ha acabat, ja que Baixauli “encara no ha dit la darrera paraula”, segons un dels seus seguidors. De moment i sorprenentment, ha deixat en mans de Roser Saborit la decisió sobre si presentaran una candidatura alternativa a la propera assemblea socialista, si crearan una nova agrupació o si s'aproximaran a un altre partit.

Com Roser Saborit és una supervivent de llarg recorregut en els avatars de canviar-se de camisa, una especialista que igual està bé en la dreta, que en l'esquerra, o on més li convinga, l'elecció de Roser ha estat ben calculada; ara sols falta saber el que decideix la so-prenent i eterna regidora.

El Col·lectiu estem a l'espera de conèixer que decideixen fer la resta de candidatures, excepte la del BLOC, que és l'únic partit que ha fet pública la seua llista (Josep Melero, Joan Doménech, Anna Perpinyà, Josep Zaragozà, Judit Gonzàlez Simeon). En cada moment donarem la nostra opinió, que intentarà ser objectiva i neutral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona