Política

Manifestació pel valencià en l'aniversari de les Normes de Castelló

Els convocants subscriuen també el manifest “Defensem la llengua: ells no ho faran!”

Més de vint col·lectius han convocat per a demà dissabte (dia 18) una manifestació a Castelló per a commemorar el 78 aniversari de la signatura de les Normes de 1932, amb què els usuaris cultes de les llengua van pactar una ortografia inspirada en els principis establerts per l'Institut d'Estudis Catalans.

L'Esquerra Independentista de la Plana, impulsora de la iniciativa, ha elaborat igualment un manifest per a l'ocasió en què critiquen el “menysteniment” del PP cap a la llengua i repassen a algunes constatacions estadístiques preocupants, com ara que l'oferta de valencià a la Universitat Miguel Hernández d'Elx és del 0%.

“Més de tres quarts de segle després, l'efemèride de les Normes del 32 també és motiu de reivindicació i de lluita contra la marginació i la desídia que practica el govern valencià envers la llengua pròpia”, sostenen.

La manifestació, amb el lema Defensem la llengua: ells no ho faran!, arrancarà de la plaça de la Independència a les 18.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.