Política

Quatre cares noves reforcen el pes municipal a l'executiva

Cauen cinc dirigents de la cúpula d'Esquerra

Rovira esdevé vicesecretària en substitució de Llansana

Aragonès es concentrarà en el Parlament i en Pineda

Hi entra l'alcalde de Palafrugell

Sergi Sabrià, Isaac Albert, Violant Mascaró i Oriol Illa són els quatre nous fitxatges de què Esquerra s'ha dotat a l'executiva per reforçar el pes del municipalisme en vista a les eleccions del maig. El canvi de cromos situa Marta Rovira com a nova dona forta, en substitució de la carodista Marina Llansana, que ja va renunciar a formar part de la llista electoral. Rovira, a més de la secretaria de Política Europea, Internacional i Cooperació, assumeix la vicesecretaria d'Acció Sectorial i Programes. Els altres dos vicesecretaris són Eduard López, que es manté, i Lluís Salvadó, que fins ara es dedicava a la secretaria de Política Territorial i el Medi Ambient i ara ascendeix a la vicesecretaria de Coordinació Institucional. Salvadó té experiència de govern com a delegat a les terres de l'Ebre.

Entre les cinc baixes hi ha la d'Enric Aloy, que treballarà al costat de Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras en el rellançament i ampliació del perímetre d'Esquerra. També plega de la direcció el diputat Pere Aragonès, però per concentrar-se en la seva primera candidatura municipal a Pineda de Mar. Qui abandona la primera línia política és Carles Mundó, que torna a l'advocacia, i Alba Castellví. Les noves incorporacions provenen en gran mesura dels ajuntaments. És el cas de Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell, i d'Isaac Albert, el cap de llista de Terrassa. De fet, Sabrià encarna el salt que Esquerra vol fer en les municipals. El 2007 es va presentar com a independent i va fer pujar el partit d'un a quatre regidors. Aquell mateix any es va fer militant. A més a més, Albert és l'aposta republicana a la cocapital del Vallès Occidental, on s'ha sabut forjar un perfil propi a l'executiva local. Actualment és tinent d'alcalde d'Acció Social i Drets Civils.

L'altra adquisició a l'executiva prové del Vallès Oriental. Violant Mascaró, regidora de Vallromanes, es va quedar a les portes d'accedir al Parlament. És directora general d'Acció Cívica en funcions. I el politòleg Oriol Illa ha estat cap de l'oficina de la Vicepresidència del govern. Va ser president del Consell Nacional de la Joventut i és cofundador d'Avalot-Joves de la UGT.

D'altra banda, Ernest Benach ja no forma part de la cúpula en deixar de ser president del Parlament i renunciar a l'acta de diputat. El seguirà Josep-Lluís Carod-Rovira, que la setmana que ve acabarà la feina al govern. A principi d'any també caurà Carles Bonet, senador autonòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.