Política

Zapatero autoritza les prospeccions petrolíferes al litoral valencià

La investigació es realitzarà a l'Albufera, Benifaió, Gandia i el golfo de València

L'Ajuntament de València recorda que De la Vega i altres ministres van negar aquesta possibilitat

El govern espanyol ha aprovat un reial decret que permet la investigació d'hidrocarburs a València. El nom del permís concedit per al territori valencià és el d'Alta Mar 1 i 2, i afecta l'Albufera, Benifaió, Gandia i el golf de València. El decret subratlla que aquestes activitats de prospecció tenen un interés “estratègic i econòmic”, però que s'actuarà sempre que es respecten els requisits legals, tècnics i mediambientals. Els permisos confereixen al seu titular el dret en exclusiva a investigar l'existència d'hidrocarburs en l'àrea atorgada, però no suposen cap autorització automàtica de cap tipus de treball, és a dir, que no és un permís d'explotació dels potencials jaciments.

Des de l'Ajuntament de València s'ha criticat la decisió aprovada hui en consell de ministres. La consideren una “falta de sensibilitat” i han recordat les nombroses ocasions en què membres de l'executiu de Zapatero, com ara l'exvicepresidenta, M. Teresa Fernández de la Vega, van negar aquesta opció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.