Política

Pilar Fernández Bozal

Consellera de Justícia

Una toga de l'Estat al govern

Mas fitxa la cap dels lletrats de l'Estat

Una advocada amb perfil tècnic rellevarà Tura

Canvi absolut de registre a la conselleria de Justícia. Mas va sorprendre ahir tothom en optar per la fins ara cap de l'advocacia de l'Estat a Catalunya, María Pilar Fernández Bozal, per ocupar el càrrec. L'ortodòxia i la rectitud professional d'aquesta funcionària d'alt rang, sorgida del que diuen que és un dels concursos d'oposició més exigents de l'Estat, contrasta amb el perfil i la gestió cent per cent política que ha exercit la consellera sortint, Montserrat Tura.

Era difícil trobar ahir algú en els ambients judicials de Barcelona capaç de descriure el perfil professional de Fernández Bozal (1963), i no per una qüestió de mèrits, sinó per la discreció amb què s'acostuma a exercir aquest tipus de càrrec d'alta responsabilitat funcionarial. Els que ahir la van poder felicitar ho van fer en castellà, llengua amb què habitualment s'expressa i se sent més còmoda la imminent responsable de Justícia.

Fernández Bozal ha dedicat els últims anys a l'assessorament legal en afers en què intervé l'Estat, circumstància que l'ha allunyada de les sales de vista. La seva funció ha estat, doncs, la de la coordinació de les estratègies legals i no tant la de la brega dels jutjats i judicis. Pel càrrec que ha ocupat, ha assumit la secretaria de consorcis amb representació de l'Estat, com ara el del sincrotró Alba o el de l'Autoritat Portuària. Una de les últimes intervencions dels serveis legals que ha dirigit és l'oposició de l'advocacia de l'Estat a la celebració del referèndum independentista d'Arenys de Munt, actuació que va generar molta polèmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.