Política

Mas: “Aquest govern traspassa les fronteres dels partits polítics”

Les conselleres Joana Ortega i Pilar Fernández Bozal prometen fidelitat al càrrec “amb l'ajuda de Déu”

El president de la Generalitat reclama “la màxima austeritat i eficiència” als onze nous membres del govern que han pres possessió aquest dimecres

Poc després de les dotze del migdia, els onze consellers del primer govern d'Artur Mas han pres possessió del seu càrrec. En una fórmula que no es recorda, la vicepresidenta i consellera de Governació i relacions institucionals, Joana Ortega, i la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, han promès fidelitat al càrrec i al president “amb l'ajuda de Déu”. El conseller Boi Ruiz ha promès el càrrec “pel seu honor”, mentre que la resta ho ha fet amb la fórmula estàndard.

Tot seguit, Artur Mas ha volgut remarcar que aquest “és un govern que traspassa les fronteres dels partits polítics per sumar i integrar les diferents sensibilitats del país i tenir amplitud de mires”. I només això, sinó que ha reiterat, igual que va fer dilluns durant la seva presa de possessió, que aquest “és un govern i un president que necessita ser ajudat i que vol ser ajudat”. Per això, ha demanat el mateix a la vicepresidenta i a tots els consellers i conselleres.

En el seu discurs, Mas ha reclamat als onze nous membres del govern que avui han pres possessió del seu càrrec “la màxima austeritat i la màxima eficiència per fer més amb menys”. I és que, segons ha dit, comptaran amb menys recursos i, per tant, caldrà fer un esforç important en comunicació. “Ens haurem d'esmerçar molt a explicar el perquè fem les coses”, ha dit.

“Us vull donar les gràcies per agafar les brides en un moment que no és gens fàcil. No tindrem una navegació senzilla -ha continuat- i espero que no us maregeu. Som conscients que entre tots hem de portar aquest vaixell a bon port. Aquest vaixell es diu Catalunya i el seu passatge són els set milions de catalanes i catalanes que en formen part”.

Per acabar, Mas s'ha mostrat convençut que faran “una bona feina tot i els moments difícils”, i que quan la gent jutgi d'aquí quatre anys “veuran que han treballat per fer una Catalunya millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.