Política

Caldes d'Estrac

Guerra oberta pel mercat

El PSC, a l'oposició, vol que s'investigui la reforma de la parada de la dona de l'alcalde i el govern de CiU anuncia que els portarà als tribunals

Les relacions entre el govern i l'oposició de Caldes d'Estrac es pot dir que mai han estat bones. L'alternança dels governs de CiU i PSC té dividit el poble i des de fa mesos l'ambient està molt enrarit per les acusacions que uns i altres es fan per la reforma del mercat municipal, on té una parada la dona de l'alcalde, Joaquim Arnó. Des que es van inaugurar les instal·lacions, aquest estiu, que els socialistes denuncien les presumptes irregularitats en la concessió i la reforma de la parada. Ara el PSC ha presentat a la fiscalia la documentació perquè s'investigui si pot haver-hi algun delicte o falta en el procediment que es va seguir. Segons ells, les feines es van fer sense projecte executiu ni les llicències pertinents i tampoc es van liquidar les taxes de l'obra. A més, recorden que es van presentar al·legacions conjuntament amb alguns veïns perquè s'hi volia posar una xemeneia per extreure els fums tenint en compte que l'activitat no ho permetia. Les acusacions ja van ser motiu de debat en un ple extraordinari del juliol, en què ja van amenaçar de portar el cas al fiscal.

El govern que encapçala Joaquim Arnó ha respost ara amb contundència a l'anunci fet pels socialistes i diu que també els portarà als tribunals. En el darrer ple municipal es va aprovar per urgència, en què textualment es diu que el PSC només busca “el linxament personal i la difamació, ja que malgrat dir que posa en coneixement de la fiscalia alguns suposats indicis perquè investigui, a continuació ja dóna per fet que s'han comès delictes i formula acusacions molt greus contra persones i contra la institució municipal”. El govern va insistir que no hi ha cap mena de “tracte de favor” i va reiterar que la tramitació administrativa de permisos i llicències d'activitats s'ha fet de forma conjunta per a totes les parades. L'Ajuntament ha expressat també la seva intenció de dirigir-se a la cúpula nacional del PSC per comunicar-li l'actuació dels regidors locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter