Política

Guissona aprova una moció contra la sentència del TS sobre el català a l'ensenyament

La iniciativa obté el suport unànime del ple municipal

El consistori considera que el català és l'idioma de cohesió social al municipi

Els grups municipals de l'Ajuntament de Guissona (Segarra) han aprovat per unanimitat una moció de protesta per la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el català com a llengua vehicular a l'ensenyament.

El consistori considera que al municipi, amb més de la meitat d'habitants d'origen immigrant, el català és l'idioma de cohesió social entre tots els veïns, independentment de la seva procedència.

Un portaveu d'ERC, partit amb la majoria absoluta al consistori, ha recordat que l'endemà de la sentència del TS ja van anunciar que presentarien aquesta iniciativa al ple de gener, que finalment va comptar amb l'aprovació per unanimitat de la resta de grups –independents, CiU i PSC.

El document demana la unitat de totes les forces polítiques i de la societat civil del país en defensa del català com a única llengua vehicular davant dels bons resultats en cohesió social que s'entén que ha donat el sistema a localitats com Guissona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.