Política

El PSC tem perdre altres nuclis de poder a Barcelona

Una severa derrota a l'Ajuntament tindria conseqüències en la Diputació provincial i en el govern de l'àrea metropolitana

La federació barcelonina critica la “deslleialtat” de la direcció nacional

La designació del candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona ha agafat connotacions dramàtiques tant a nivell personal (amb l'inevitable enfrontament entre els partidaris de Jordi Hereu i els de Montserrat Tura) com a nivell del partit, sigui a efectes de l'aparent ruptura entre la direcció nacional i la federació a la capital catalana com dels reductes de poder que li poden quedar al país després de la pèrdua del govern de la Generalitat. L'enrocament de l'actual batlle en la idea d'intentar revalidar el seu mandat, malgrat que totes les enquestes li auguren una clara derrota davant l'aspirant de CiU, Xavier Trias, ha encès les alarmes a la cúpula dels socialistes catalans no tan sols per la perspectiva de perdre l'alcaldia, sinó perquè uns resultats que impliquin una forta davallada del PSC també tindrien conseqüències més enllà de la ciutat i posarien en perill l'hegemonia dels socialistes en les institucions supramunicipals de la demarcació. En concret, la direcció liderada per José Montilla està molt amoïnada per la perspectiva que la Diputació de Barcelona i el govern de l'àrea metropolitana i altres ens supramunicipals (els oasis amb què comptaven els socialistes per la travessa del desert que els espera) puguin acabar també a les mans d'una majoria conservadora. Responsables del PSC han assenyalat que l'opció del tot o res a què juga Hereu, amb el suport incondicional del primer secretari de la federació de Barcelona, Carles Martí, és massa arriscada i que la perspectiva de quedar-se, fins i tot, sense quarters d'hivern a la demarcació és la que ha fet que Montilla i els seus col·laboradors propiciïn l'aparició de candidats alternatius.

Des de la federació de Barcelona, però, s'han interpretat aquests temors com una “deslleialtat” envers el seu president i alcalde, Jordi Hereu, que sí va donar un suport incondicional a Montilla quan mesos abans de les eleccions al Parlament les enquestes també n'anunciaven la derrota. Ara, la majoria d'agrupacions de la capital neguen qualsevol autoritat a la direcció nacional per imposar-los el candidat a l'alcaldia.

La tensió existent entre la direcció nacional i la federació barcelonina es va posar ahir de manifest quan va transcendir una suposada enquesta realitzada des del carrer de Nicaragua i a esquena de l'estructura local del partit que indicaria que, amb Hereu com a cap de cartell, la patacada electoral dels socialistes tindria unes dimensions insospitades fins ara i convertiria el PSC en la tercera força al consistori, amb la pèrdua de la meitat dels actuals 14 regidors i quedaria clarament per darrere de CiU i, fins i tot, del PP. Diversos alts responsables socialistes, però, van negar ahir al vespre l'existència d'aquesta enquesta de la qual es van fer ressò nombrosos mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Cinc morts en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per un alto el foc

barcelona
política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

barcelona
amèrica llatina

El chavisme i l’oposició rebutgen celebrar noves eleccions

barcelona
política

Puigdemont: “Vaig tornar per exercir el dret a resistir l’opressió”

barcelona
política

Manos Limpias demana la detenció de Boye per encobrir Puidegmont

barcelona
àsia

El Parlament de Tailàndia elegeix a Paethongtarn com a nova primera ministra

barcelona
guerra a gaza

Colons israelians incendien una població a Cisjordània

barcelona
Sònia Gràcia
Alcaldessa de Fornells de la Selva (Junts)

“Els regidors i els membres de les entitats fan la mateixa feina”

Fornells de la Selva
MEMÒRIA HISTÒRICA

Economia de subsistència de la Guerra Civil al Museu de la Pagesia

CASTELLBISBAL