Política

Sancho deixa l'alcaldia de l'Ampolla 20 anys després, però continua com a regidor

Adéu emotiu, entre records sobre la segregació o el PHN

Francesc Arasa el substituirà en un ple aquest divendres i serà el nou cap de llista de CiU

Onze dies després del seu nomenament com a secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho va renunciar, en un ple extraordinari, a l'alcaldia de l'Ampolla, i des d'ahir és tan sols regidor de Relacions Institucionals, després de 20 anys com a alcalde. “Quan vaig arribar [és originari de la Ràpita] me vau rebre com un fill, hem patit junts i ens hem alegrat junts. Ara sóc on sóc gràcies al camí fet a l'Ajuntament, i no l'abandonaré”, va dir, emocionat. La seva mà dreta fins ara, Francesc Arasa, el rellevarà divendres, en un altre ple extraordinari. També el substituirà com a alcaldable de CiU, però el que ja és segur és que Sancho no deixa el consistori.

El batlle sortint va valorar positivament la seva experiència encapçalant el govern municipal: “S'han assolit la majoria de les fites previstes”. Va posar sobre la taula alguns dels moments més decisius i difícils dins la seva trajectòria. Quant als més celebrats, ell mateix va formar part als anys vuitanta del moviment segregacionista per separar-se del Perelló, un punt d'inflexió en el creixement i el progrés de la població. Sancho hi va intervenir com a número dos de l'Ajuntament, en un moment en què va recordar que es va haver de fer molta força. Pel que fa als mals moments, no va obviar el seu cicle com a primer titular de la delegació del govern a l'Ebre en plena polèmica pel Plan Hidrológico Nacional (PHN), i va agrair el suport personal rebut al poble, més enllà de les idees.

Finalment, va demanar que prevalgui l'ambició pública sobre la personal. “Al principi em vaig trobar amb un poble al qual li era difícil fer escoltar les seves necessitats. Poc a poc, amb esperit d'unió, moltes qüestions prioritàries s'han anat superant”, va concloure.

LA FRASE

Heu estat amb mi en moments en què feia coses que no s'entenien [amb referència al PHN]
Francesc Sancho
EXALCALDE DE L'AMPOLLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.