Política

El canvi de govern al Camp de Tarragona

Un gerent de Santa Tecla per al Port

Josep Andreu i Figueras, un dels màxims gestors de la xarxa sanitària, és ara el gran candidat a presidir l'Autoritat Portuària de Tarragona

És tarragoní, milita a CDC i l'avala la trajectòria professional

El delegat Nin ha admès que l'escollit tindrà “una vinculació directa amb Tarragona”

CiU té un tapat en la travessa de noms que han sortit a la palestra com a candidats a la presidència de l'Autoritat Portuària de Tarragona. Després que en les darreres setmanes s'hagin filtrat nombroses suposades candidatures –de manera tan sobtada com sembla que s'han esvaït, des del flamant director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio; fins a l'alcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza; passant pel secretari de Vila-seca, Adolf Barceló, o fins i tot el regidor d'Hisenda, Xavier Farriol, a més d'altres noms de l'òrbita d'Unió Democràtica–, ara sembla que té molts números un semidesconegut de la primera línia política tarragonina, si bé molt valorat en la rereguarda: l'actual gerent de serveis socials i serveis de suport de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Josep Andreu i Figueras.

Encara no està decidit, però diverses fonts consultades han assenyalat l'home de confiança de Joan M. Adserà –director general i gerent de la xarxa, i militant històric de CDC– com la persona amb més possibilitats ara mateix per presidir el Port els propers anys –un càrrec que nomena Foment, però que proposa la Generalitat–, si bé El Punt ahir no va poder contactar amb l'interessat per poder-ho confirmar. Andreu seria el darrer home de la terna final de candidats avançada ahir per aquest diari, en què també hi hauria l'advocat i exdelegat vallenc Cèsar Puig –que hauria perdut punts per la falta de suport tot just de part de la militància de Valls– i el president regional de Pimec, Josep-Joaquim Sendra, que paradoxalment tindria menys padrins pel seu perfil poc polític, tot i que és germà del regidor convergent de la ciutat Jordi Sendra.

Trajectòria impecable

El full de serveis de Josep Andreu, en tot cas, quadra a la perfecció amb el perfil que busca el nou govern d'Artur Mas, el d'un gestor jove, responsable i capaç. I no cal dir que si és de CDC, com és el cas, i beneït per homes forts al territori com el darrer candidat al Parlament i president de la Diputació, Josep Poblet, molt millor. Només cal recordar, sense anar més lluny, que Andreu va ser designat el novembre passat com un dels cinc únics consellers nomenats pel grup de CiU a l'ens supracomarcal com a representant a l'assemblea general de Catalunya Caixa.

Fonts del partit definien ahir Josep Andreu –enginyer industrial superior i amb un màster en economia de la salut, nascut a Tarragona fa 46 anys– com “un gran professional, amb molta projecció, tremendament competent, capaç de fer equip, molt lleial i molt preparat”. “I amb el grau d'ambició necessària per progressar”, concloïen. En l'àmbit professional Andreu ha estat director de Mútua General de Seguros a la demarcació de Tarragona, abans d'exercir quatre anys com el primer gerent del Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Província. Els darrers vuit anys ha treballat a la Xarxa Santa Tecla.

En paral·lel, Andreu ha desenvolupat diverses tasques internes a CDC, on milita des del 1998 i des del 2004 és membre del comitè executiu de la federació de Tarragona, càrrec des del qual ha format part de les converses amb UDC per a la formació de llistes electorals locals. Abans, des del 2000, també havia estat secretari d'organització del comitè local i membre del secretariat d'Indústria i Treball.

Un darrer apunt que pot ajudar a tancar el cercle: Andreu és de Tarragona –fins i tot hi té una activa vida social, com a integrant de la Germandat del Sant Ecce-Homo o vocal de pàdel del club de tennis–, d'on el PSC reclamava que fos natural el president del port. El nou delegat Joaquim Nin, en aquest sentit, també ho ha admès a El Punt aquesta setmana: “Tinc molt clar que el director del Port serà algú de vàlua, perquè el Port té un paper clau en el desenvolupament de la ciutat, i és obvi que aquesta persona ha de tenir una vinculació directa amb Tarragona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Comuns presenta un pacte amb el PSC que inclou aparcar el Hard Rock

barcelona
política

ERC diu que Catalunya hauria de recaptar tots els impostos en un màxim de cinc anys

barcelona

Girona vol sumar una trentena de pisos al parc públic aquest 2024

GIRONA
PRÒXIM ORIENT

Hamàs anuncia la mort del seu líder Haniyeh en un atac a l’Iran que atribueix a Israel

BARCELONA
Ferran Rodero
Alcalde de Quart (Gent de Quart-Compromís Municipal)

“Compartíem l’objectiu amb el PSC i va ser fàcil trobar-nos”

Quart
política

La sobirania fiscal neix el 2025 però no té data final

barcelona
política

Eufòria de Sánchez i PSOE tot i obviar ‘concert’ i no tenir vots per a la Lofca

madrid
política

Els comuns i el PSC ultimen un pacte per a la investidura d’Illa

barcelona
política

Junts, contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona