Política

política

el nou govern de la generalitat

L'alcalde de Riudecanyes, nou director de l'Agència de Residus de Catalunya

Josep M. Tost, conegut per la seva militància mediambiental, serà nomenat divendres però ha aclarit que no deixarà l'alcaldia i s'hi tornarà a presentar al maig

L'alcalde de Riudecanyes, Josep M. Tost (CDC), serà nomenat divendres vinent nou director general de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en substitució de Genoveva Català, i probablement prendrà possessió del càrrec el dilluns següent, 7 de febrer. Així ho va confirmar ahir ell mateix a El Punt, al qual també va avançar que no només no deixarà l'alcaldia –càrrec que veu “compatible” malgrat que cada dia haurà d'anar i venir de Barcelona– sinó que s'hi tornarà a presentar en les eleccions del maig. “Serà una satisfacció i una responsabilitat, tot i que seran anys durs per les restriccions pressupostàries, i s'hauran de dir molts no”, indicava Tost, que sí que explicava que al maig deixarà els diversos càrrecs que ocupa en associacions municipalistes: la vicepresidència de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), la comissió de Medi Ambient de l'Associació de Municipis (ACM) i la presidència de la comissió de Comerç i Consum de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP). El convergent, això sí, haurà de deixar en els propers dies altres càrrecs com la presidència de l'Associació de Municipis Catalans per a la recollida selectiva porta a porta, de la qual va ser cofundador el 2002.

Triat per Recoder

Tost ha estat designat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, de qui dependrà directament, precisament pel seu coneixement municipalista i la seva dilatada trajectòria i sensibilitat en qüestions mediambientals. L'ARC té avui més de 200 treballadors i maneja un pressupost d'uns 125 milions d'euros, amb què gestiona més de 1.500 instal·lacions vinculades als residus a tot Catalunya. Entre els reptes que haurà d'afrontar Tost hi haurà el col·lapse dels abocadors metropolitans de Barcelona o la revisió del pla de gestió de residus de Catalunya, aprovat la legislatura passada, que “s'haurà d'adaptar a la nova situació financera, per planificar-lo a llarg termini de manera més racional”.

Amb el nomenament de Tost, s'amplia la llista d'alts càrrecs tarragonins al nou govern català, que completen Joan Aregio al Servei Català de Trànsit; Carles Sala a la secretaria d'Habitatge; Jordi Roig a la direcció general de Centres Públics i Meritxell Ruiz, a la d'Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, ambdós dependents d'Ensenyament; Francesc Sancho, a la secretaria de Coordinació del Departament de Salut i Mercè Santmartí, a la direcció general de Pesca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per a negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix