Política

JOAQUIM MAS

ALCALDE DE CANET DE MAR

“El meu final el trio jo”

Nou anys i mig al capdavant de l'alcaldia han estat suficients per a Joaquim Mas.

Per què ha decidit plegar?

Fa molts anys que sóc a l'Ajuntament i em sembla que tindré l'honor de ser el regidor que s'hi ha estat més anys. Vaig entrar-hi amb 36 i en sortiré amb 60. És una decisió que ja vaig manifestar el 2007 però aleshores no va poder ser.

Calia buscar un relleu abans.

Sí, ara es tracta de fer un pas més perquè el relleu ja hi és. És important saber quan s'ha de plegar i no moure's per interessos personals. Un ha de ser sincer amb un mateix i saber quan arriba el final d'una etapa.

I què farà en deixar l'alcaldia?

Ara mateix faig un salt al buit i a una edat complicada, però assumeixo aquesta decisió i ja veurem què se'm presenta en el futur. El final prefereixo triar-lo jo, i no que ho facin els altres.

Marxa desil·lusionat?

Em sento capacitat per ser alcalde però és cert que amb els anys hi ha altres estímuls que es van perdent. Els problemes són molts més que les alegries i això t'acaba cremant moltíssim. No tot són flors i violes.

Ho pinta molt negre.

L'alcaldia requereix una part important de vocació i d'il·lusió. La satisfacció tampoc te la treu ningú. Més enllà del reconeixement públic hi ha una sensació íntima de veure com tiren endavant projectes que has engegat.

De quina feina està més satisfet?

La transformació del centre un cop ja no tenim la riera hipotecada per l'aigua. Es guanya un espai per als vianants i un centre que s'estava morint es revitalitza, amb l'atracció de més comerç i dotant-lo d'aparcament.

Deixa un polígon industrial a mig gas.

Quan arribin temps millors la seva posició estratègica a tocar de l'autopista ajudarà a solucionar el problema i que s'acabi d'omplir.

El govern de consens no ha funcionat.

Ho he intentat, però un cop fet el pacte sempre hi ha fortaleses i debilitats que fan que un mandat pugui ser curt però que en el dia a dia es compliquin les relacions. És difícil de preveure què passarà quan es pacta.

I la relació amb l'oposició com ha anat?

En algunes ocasions ha fallat la correcció, amb intervencions poc afortunades als plens. Mai he limitat el temps a ningú, i he confiat en les persones. No hi ha hagut la voluntat d'informar-se i s'han donat per descomptades coses que no eren certes. I això que no han trobat cap obstacle per preguntar.

Algun tema li queda pendent?

És clar que la crisi i la situació complicada dels ajuntaments i les retallades que es veuen a venir serà un problema per als qui entrin. Els ajuntaments s'hauran de replantejar noves fonts d'ingressos. No deixo cap tema pelut pendent de resoldre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.