Política

Comença a rodar amb decisió l'ambient preelectoral a Silla

S'observen els darrers moviment dins dels grups polítics locals mentre s'acaben de perfilar els projectes i les propostes per a la propera legislatura

A quatre mesos de les eleccions s'ha de suposar que els partits polítics tenen les llistes tancades, les promeses electorals preparades i, cadascú, la corresponent estratègia guardada sota clau. Per tant, també s'ha de suposar que la ciutadania tinga interès que comence el temps electoral, ja que enguany hi ha més novetats i al·licients.

PSPV-PSOE

En primer lloc, després del magnicidi perpetrat pels socialistes, que han depurat tot l'actual equip de govern, amb un intent claríssim de no responsabilitzar-se dels seus errors, la sorpresa ha estat la llista de candidats. En efecte, la major part són persones desconegudes i sense cap experiència de govern, començant pel candidat, Vicent Zaragozà, que s'estrena enguany. Falta per veure com responen al fet que, vulguen o no, reben una herència enverinada, la de Baixauli, de la qual hauran de dir alguna cosa, tant si acaben governant, com si passen a l'oposició.

PP

Una notable sorpresa ha estat la candidatura popular, amb el candidat revelació, Serafí Simeon, que fins ara no havia actuat directament en la política municipal, a banda del seu treball de funcionari del Consell Agrari. Sembla que el secret de la seua nominació no és sinó la impossibilitat de trobar un altre candidat tan a la mida dels dirigents del partit. La llista encara no s'ha fet pública, i sols se saben alguns noms. També hi ha una certa expectació per saber si aquests nous polítics populars actuaran autònomament o al dictat d'Isidro Prieto.

BLOC

La candidatura nacionalista és la primera que es féu pública, molt abans de Nadal, amb l'actual regidor, Josep Lluís Melero, com a cap de llista, seguit pel professor Joan Doménech. El candidat compta al seu favor l'experiència d'haver estat el regidor de l'oposició més incisiu i positiu; amb el fet ocupa el càrrec de Secretari d'Organització del Bloc a nivell nacional i amb el fet que és doctor en ciències econòmiques i que parla perfectament l'anglès.

VERDS

Continua sense saber-se el nom del candidat, que han de decidir en una assemblea els pròxims dies. Sembla que a l'actual regidor, Antonio Navarro, li pot haver eixit un competidor, Teodoro. Navarro ha tingut una relació amb Baixauli turmentosa, pactant i despactant. En l'últim episodi de pacte aprovà el sou milionari de l'alcalde. El possible contrincant, Teodoro, saltà a les pàgines de la premsa i la televisió quan acudí disfressat d'arlequí a la presa de possessió de l'alcaldia de Josep Pitarch, fa vuit anys.

EU

Continua sense saber-se si, finalment, és Teresa Badenes, Valentín Mateo (responsable del partit a nivell de l'Horta) o José Sanramon, qui encapçale la llista. Teresa ja va estar quatre anys d'alcaldessa, i Sanramon altres quatre de regidor i sembla que compta amb el recolzament del grup dissident dels Llavata (banda del taüt). Dins d'aquesta àrea, tampoc se sap res de la deriva final del subgrup d'Armando Zaragozà i la seua filla Lara, actual regidora de Baixauli.

UV

Segons el seu dirigent, Lluís Melero, continuen buscant el cap de llista que «és segur que trobarem», el que sí que tenen feta és la llista. E-2000, la seua situació és un secret, donada la peculiar manera de fer proselitisme, a base de demagògia i xenofòbia. També ho és el fet que la mare del candidat i actual regidor està molt implicada amb les activitats polítiques del fill i té un grup organitzat de dones.

Finalment queden dues incògnites per aclarir: Machancoses i el mateix Baixauli. Alguns rumors apunten la possibilitat que vagen junts en una llista, que encara no té ni nom, ni suficients signatures per a presentar-s'hi. També cap la possibilitat que s'hi apunten altres membres de l'actual equip de govern, especialistes en fer tot tipus de canvis, com Roser Saborit o Vicent Navarro Una possibilitat és que s'hi presenten en nom d'algun partit, en l'esfera de les maniobres d'Antoni Asunción, o de Rosa Díez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La mesa analitza la reconsideració presentada per Junts després de no suspendre el ple

barcelona

Els Mossos donen per finalitzada l'operació Gàbia

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid