Política

Fabra arremet contra els tribunals per fer prevaldre el dret a la llibertat d'expressió sobre l'honor

L'Audiència de Castelló rebutja un recurs del president de la Diputació contra l'oposició per exigir debatre les seues imputacions a l'Ajuntament de Castelló

Els magistrats consideren que el seu procés és d'interés públic i que qualsevol intent d'amagar-lo suposaria voler “tallar l'existència d'una opinió pública informada i responsable”

L'Audiència de Castelló ha rebutjat el recurs d'apel·lació presentat pel president de la Diputació, Carlos Fabra, contra la sentència que va exculpar el portaveu socialista a l'Ajuntament de Castelló, Juan Maria Calles, d'un presumpte delicte contra l'honor. L'Audiència considera que Fabra va posar en boca de Calles coses que mai no va dir el socialista i que el dirigent popular no pot negar l'interés públic a debatre en un ple de la corporació, les seues imputacions judicials.

Fabra va interposar la querella contra Calles per un presumpte delicte contra l'honor perquè en el ple de l'Ajuntament de Castelló va demanar a l'alcade, Alberto Fabra, el cessament de Fabra com a regidor per les seues imputacions judicials. Un jutjat va arxivar, de forma provisional i en primera instància la querella, però Fabra va apel·lar a la Audiència, que acaba d'emetre la sentència, en què els magistrats asseguren que el ple de l'Ajuntament de Castelló és “el lloc i el moment” per a fer el debat que afecten interessos públics i que, sens dubte, les imputacions de Fabra “revesteixen un gran interés”. A més consideren que no pot impedir-se el debat si no és que es vol “tallar l'existència d'una opinió pública, informada i responsable”.

Segons l'opinió de Fabra, la sentència segueix la línia del Constitucional i del Suprem, que diu que “els polítics no tenim honor, que ens poden trepitjar sistemàticament perquè en l'exercici del nostre càrrec preval sempre el dret a la llibertat d'expressió sobre el dret a l'honor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.