Política

BLANCA ARBELL

CANDIDATA D'ERC A CANET DE MAR

“Hem de fer servir la imaginació“

La candidata d'ERC diu que no han marxat, sinó que els han fet fora, perquè no els tenien en compte

Aposten per l'educació i desmarcar-se dels tòpics amb propostes a “cost zero”

La nova cap de llista d'ERC és una cara coneguda. Empresària i filla de botiguers va formar part de les llistes d'ERC les passades eleccions. Ha estat càrrec de confiança mentre els republicans han estat al govern i des de fa mesos es prepara per mirar d'assolir l'alcaldia.

Blanca Arbell enceta avui una sèrie d'entrevistes als candidats dels partits amb representació als ajuntament dels principals municipis del Maresme.

ERC ha sortit reforçat o perjudicat de la seva marxa del govern?

“Nosaltres no vam sortir del govern, ens van fer fora perquè érem la nota discordant. No es complien mai les nostres propostes i els acords i per això ens vam plantar”.

I els seus votants ho han entès?

“Segur que sí, ells eren els primers que no entenien que continuéssim quan hi havia qüestions que es passaven per alt”.

Sobre temes urbanístics?

“Urbanístics i de planejament, com la ubicació dels equipaments però també temes econòmics que no s'han portat bé. Quan s'abaixa el sou als funcionaris ja havíem proposat des d'ERC que els primers a fer els gest havien de ser els polítics rebaixant-se el sou un 10%. Aquí va començar el xantatge pels càrrecs de confiança”.

I això l'afectava directament.

“Sí, ERC em va proposar d'engegar el servei de l'Oficina de l'Habitatge. Un servei que va aportar superàvit a l'Ajuntament i que va servir per aconseguir habitatge a partir dels prop de 800 pisos que ja existien però que estaven buits. Es va posar en contacte promotors, propietaris i llogaters. Un servei que funciona però amb els mínims”.

ERC no vol que Canet creixi més.

“Primer s'havia de frenar l'especulació. Es va anar massa ràpid a construir i pensem que ara, que ja no hi ha un boom urbanístic, és el moment de fer un nou planejament urbanístic. S'ha de fer en calma i pensem que no podem créixer massa i que hauria de ser restrictiu. Fins ara aquest treball no hauria estat possible, perquè no ens hauríem posat d'acord”.

Quins són els seus eixos?

“L'educació serà una de les prioritats, perquè és la base del benestar i prioritzant els valors i fer estudiants crítics que saben el que volen. I l'altre aspecte important serà la gestió que volem del poble amb visió de futur”.

Pot concretar més...

“Volem desmarcar-nos dels tòpics que es repeteixen durant les campanyes i que després queden en no-res. Sabem que hi ha una situació econòmica penosa que no ens deixarà fer grans projectes i hem de fer servir la imaginació i fer propostes a cost zero”.

Per exemple?

“Tenim un potencial cultural amb un batxillerat en arts escèniques, els Comediants, el que va significar La Trinca i tot plegat ens ha de sortir a compte a l'hora de crear nous llocs de treball. Canet s'ha quedat sense la indústria tèxtil, però s'ha de mirar a les petites empreses quina gent necessiten i l'Ajuntament, posar-se a buscar aquestes sinergies. I d'altres propostes que ja avançarem”.

Aquesta és la seva primera experiència en política. Com ho encara després de la davallada d'ERC?

“La veritat és que en prescindim. Les municipals són un món a part, i més en un poble com Canet, amb només 14.000 habitants. Està clar que es vota la persona encara que tinguem gent d'en Carod, d'en Puigcercós o d'en Carretero, al poble toca anar tots a una”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.