Política

CATI FORCANO

CANDIDATA D'UNIÓ MUNICIPAL DE CANET DE MAR

“No volem créixer, però sí ordenar”

el govern

Fa un balanç positiu de la feina feta tot i les diferències dins el tripartit

Treballar per afrontar la crisi i oferir serveis socials

Cati Forcano encapçalarà les llistes d'Unió Municipal de Canet per segon cop després de no arribar a una entesa per anar units sota les sigles de CiU. Manté que s'ha fet bona feina, tot i la situació difícil, al llarg d'aquests quatre anys en què s'han mantingut al govern al costat del PSC i ERC, deixant a l'oposició els companys de CiU.

Les converses entre la gent d'Unió i Convergència no han arribat a bon port i un cop més es presenten a les eleccions per separat. Cati Forcano repeteix al capdavant d'Unió Municipal de Canet de Mar.

Per què no s'han entès?

“Fruit dels bons resultats que va treure CiU en les passades eleccions, es creuen amb més drets i preferències i la veritat és que ja ho tenien tot estructurat. No hi havia gaire res a negociar perquè el primer i el segon de la llista eren intocables”.

I a vostè no l'hi volien.

“Interpreto que com que no vam pactar amb ells i d'alguna manera jo era la cap de llista que els va deixar a l'oposició, em toca el rebre a mi”.

És cert que han tingut divisions per triar el cap de llista?

“Nosaltres no. Jo no m'he imposat, sinó que som un col·lectiu que ho hem decidit lliurement. En la nostra formació hi ha tres persones d'UDC però la resta són independents”.

Està satisfeta de la feina feta dins el govern?

“En general sí, però és veritat que no és fàcil formar part d'un govern tripartit”.

I per què van decidir entrar-hi?

“Independentment del partit que representes, mires de prioritzar les necessitats pel poble”.

Unió sempre ha tingut força a Canet per anar fins i tot per separat. Es diu que és el partit dels botiguers.

“Això sempre s'ha dit perquè el president local, Joaquim Dotras, va liderar la Unió de Botiguers durant temps. El que és cert, però, és que som gent propera i coneguda al poble. Tenim l'avantatge que podem anar per lliure, però és a les urnes on es veuran els resultats”.

I és possible la reconciliació amb CiU després de les eleccions?

“Crec que les negociacions ara han estat més de compliment que res. Però és cert que després tot és qüestió d'asseure's i mirar els projectes comuns per al poble”.

En plena crisi ha estat regidora de Benestar Social.

“Sí i les necessitats cada vegada seran més i està clar que s'ha de continuar treballant en aquest sentit. Amb la situació econòmica que tenim, de promeses se'n poden fer poques, però de necessitats n'hi ha moltes”.

També els han quedat temes pendents com fer el pla general.

“Nosaltres estàvem d'acord a tirar-lo endavant, però un dels socis no en volia sentir a parlar. S'han perdut quatre anys, però ara és el primer que s'ha de fer. No volem créixer, però sí que cal ordenar el territori que tenim”.

Sense la construcció, quines són les sortides econòmiques?

“El servei per a les persones serà un sector important. Tenim ara la residència Els Garrofers a punt d'obrir, que generarà llocs de treball. També s'ha d'aprofitar el potencial del modernisme i continuar apostant per l'educació i mirar d'aconseguir mòduls de formació professional per als joves que no volen anar a la universitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.