Política

Alcanar

Beltran (CiU) marxa del govern local i el deixa en minoria

La coalició nacionalista encara no ha escollit el cap de llista per a les eleccions del pròxim mes de maig

El regidor de CiU a l'Ajuntament d'Alcanar Baptista Beltran ha sortit de l'equip de govern municipal, format per ERC –amb quatre regidors– i CiU –amb tres–. Beltran, que ocupava la primera tinència d'alcaldia i les regidories d'Hisenda, Patrimoni i Habitatge Públic, i Dinamització Econòmica i Planificació Estratègica, deixa el govern local a només tres mesos de les municipals per discrepàncies amb l'equip de govern, mentre que els seus dos companys de grup, Josep Bort i Maria Isabel Selma, continuarien donant suport a l'executiu que lidera l'alcalde, Alfons Montserrat, i que després de la marxa de Beltran quedaria en minoria, ja que només sumen sis regidors, enfront dels tretze de la corporació.

El pacte de govern entre ERC i CiU, subscrit el desembre del 2008, no ha estat precisament un pacte sòlid. Ahir no ens va ser possible contactar amb Beltran, però la seua renúncia podria estar relacionada amb la presentació de diverses mocions sobre la retransmissió dels plens locals en una televisió territorial, una proposta que va topar amb el rebuig d'ERC. Ara bé, a ningú se li escapa que també hi ha un rerefons polític, ja que Beltran, que va encapçalar la llista de CiU en les municipals passades, no ha estat reelegit alcaldable i probablement no ho serà. De fet, la coalició encara no ha fet públic qui serà el candidat. Si bé aquest mandat és regidor de CiU, Beltran ha estat diverses vegades alcalde d'Alcanar, primer amb ICV i, després, amb el partit independent que ell mateix va fundar: Apal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.