Política

Zaragoza nega que el detingut de Gisa fos un càrrec de confiança del tripartit

El secretari d'organització del PSC, afirma que Jordi Vergé, és “un funcionari com tants d'altres” i que porta “vint anys” a l'Administració

El líder socialista lamenta que CiU insisteixi en demanar un nou pacte fiscal en lloc de preocupar-se “pels problemes d'avui”

José Zaragoza, secretari d'organització del PSC, ha negat aquest divendres a Catalunya Ràdio que Jordi Vergé, gerent d'obres de carreteres de Girona de l'empresa pública Gisa, sigui un càrrec de confiança col·locat per l'anterior govern de la Generalitat.

Zaragoza ha dit que és “un funcionari com tants d'altres” i que porta “vint anys” a l'Administració.

Vergé ha estat detingut aquest dijous per la Guàrdia Civil com a presumpte implicat en delictes de naturalesa fiscal, com ara adjudicacions irregulars d'obres, i està previst que declari aquest divendres davant del jutjat que porta el cas al costat d'un empresari també detingut.

El secretari d'organització del PSC ha destacat la importància d'un organisme com l'Oficina Antifrau, que ha estat un dels organismes que ha permès detectar la presumpta trama de corrupció.

Zaragoza ha dit: “Quan la gent vol saltar-se la llei, se la salta. El més important és que el sistema ho pugui detectar i actuar perquè aquestes coses no es repeteixin”.

Zaragoza ha afegit que Vergé no era “un càrrec de confiança política”, si no “un càrrec de l'empresa. Un funcionari que porta més de vint anys”.

D'altra banda, Zaragoza també s'ha referit a la voluntat de CiU de reclamar un pacte fiscal a la basca al govern espanyol. En aquest sentit, ha lamentat que el govern d'Artur Mas parla dels “problemes de demà” enlloc de fixar-se “en els d'avui”.

També ha dit que el PSC està en contra de demanar per a Catalunya “privilegis” com els que atorga el concert econòmic al País Basc, sinó que el que reclama és “justícia”. Per això, ha dit, “vam negociar l'Estatut i el Pacte Fiscal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.