Política

opinió

El govern del Doctor No

Cal anteposar projectes com el del nou hospital regional als interessos del partit

Doctor No és el títol de la primera pel·lícula de James Bond i el personatge al qual s'ha d'enfrontar l'agent secret 007; ara, però, sembla que les Terres de l'Ebre també tindrem el nostre Doctor No particular. Així, durant els primers mesos de gestió del nou govern de CiU, i del nou delegat a les Terres de l'Ebre, només hem pogut escoltar declaracions justificant la no realització d'infraestructures o iniciatives projectades per l'anterior govern. Per tant els actuals governants de CiU s'han convertit en el nostre Doctor No: no es construirà el nou hospital regional de les Terres de l'Ebre; no es farà la vegueria de l'Ebre perquè preferim seguir submisos a Tarragona; no es construirà el polígon de les Camposines, i no es farà el museu sobre el pas del riu Ebre a Móra d'Ebre. El motiu que ho argumenta, tant segons el conseller com segons el delegat del govern, és la crisi. Mentrestant, la Línia 9 del metro de Barcelona, amb un pressupost de 6.800 milions, continua endavant, i ningú no diu res. Si el que es pretén és que la crisi, tal com va passar amb la dels bancs, l'acabem pagant els de sempre, i en aquest cas les Terres de l'Ebre, van equivocats.

Cal que fem un toc d'atenció a uns governants que accepten amb submissió les directrius que els arriben des de Tarragona i Barcelona, una submissió que transmeten al territori de manera resignada i amb el NO per bandera. A hores d'ara, encara no sabem quines són les seves prioritats i propostes de futur per a les Terres de l'Ebre, només sabem què no volen fer. Des d'Esquerra, entenem que cal actuar amb valentia i fermesa, anteposant la defensa de projectes de primera necessitat per al territori, com el cas del nou hospital regional, als interessos del partit. Només així es pot aturar un Dr. No que des dels centres de comandament de Barcelona i Tarragona poden retornar les Terres de l'Ebre a uns temps passats, en què regnava la resignació i la submissió. Aquells, com Esquerra, que des del govern del país i de les Terres de l'Ebre vam començar a construir un futur millor per a les nostres comarques ara no ens podem quedar de braços plegats veient com el Dr. No guanya la partida. De fet, esperem que tot s'acabi bé, com a la pel·lícula de Bond.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.