Política

vilassar de dalt

CiU trenca el pacte de govern a tres mesos de les eleccions

Vota en contra de la proposta de pressupostos i l'alcalde retira les atribucions a l'única regidora del grup municipal

L'edil nacionalista considera que les previsions econòmiques a Can Olla són totalment irreals

Final de mandat complicat a Vilassar de Dalt, després que dijous al vespre s'escenifiqués el trencament del pacte de govern per part de CiU. Els pressupostos per al 2011, que incloïen els ingressos de la licitació de l'equipament de Can Olla, van actuar com a detonant d'una relació, que en els darrers mesos no passava pels seus millors moments. La sortida de CiU del govern quadripartit deixa GEVD, ERC i PSC en minoria i ara l'equip liderat per Llorenç Artigas haurà de fer mans i mànigues si vol executar el projecte de centre comercial a Can Olla, la seva principal proposta per evitar el romanent negatiu del municipi, com a conseqüència del forat econòmic de la societat municipal Viserma.

Els diferents plans per aquest solar a tocar de l'autopista han evidenciat més les discrepàncies entre CiU i la resta del govern. Després que la licitació per a la concessió d'una porció del domini públic quedés deserta, CiU va mostrar el seu desacord dient que els prop de 4 milions d'ingressos provinents de Can Olla fossin inclosos en el pressupost. “No es poden computar en els pressupostos uns ingressos que se saben que no es tindran”, va explicar ahir Lídia Martínez, l'única regidora de CiU al ple de Vilassar de Dalt i fins ahir responsable de les àrees de Comunicació, Via Pública i Habitatge. “Mai no hem estat d'acord amb el projecte, considerem que no podem tenir dos centres comercials com Can Olla i el nou mercat de Can Robinat”, va dir. Des del govern, però, es veu la sortida de Martínez com una maniobra electoral a tres mesos dels comicis. “Si tan en desacord estava amb el projecte se'n podria haver desmarcat fa un any, quan en vam començar a parlar”, es lamenta el regidor de Cultura, Xavier Yelo (ERC). “És un vot pensat més en clau de partit que no pas en clau de poble”, afirma Joan Adell (PSC). Martínez va votar en contra, si s'hagués abstingut hauria facilitat l'aprovació del punt.

Més taxatiu era l'alcalde, Llorenç Artigas (GEVD), que va dir que “el mandat s'ha acabat”. “Provaré de reconduir la situació en el que em sigui possible, però serà difícil ja que queda poc temps”, va afegir. “Si hi hagués un clima de consens es podria mirar de tirar endavant amb modificacions, però ho veig complicat”, va dir l'alcalde que ahir ja avançava que, en el cas de finalitzar així, “marxaré amb un mal regust de boca”. Artigas plega aquest any després de quatre mandats.

CiU ha pres aquesta decisió pensant més en el partit que no pas en el municipi
Joan Adell
regidor de Medi ambient (psc)
El mandat s'ha acabat, és difícil poder tirar cap mesura important endavant
Llorenç Artigas
Alcalde de vilassar de dalt
Les previsions econòmiques del govern eren totalment irreals
Lídia Martínez
regidora de ciu
És una vergonya que després de barallar-se entre ells això acabi així
Benet Oliva
regidor d'opció per vilassar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.