Política

Els rebels ja controlen Zawiyah, a l'oest de Líbia, i estrenyen el setge a al-Gaddafi

Segons un testimoni, set persones han mort en els enfrontaments en aquesta localitat, a 50 quilòmetres de Trípoli

La ciutat presentava símptomes d'intenses lluites, amb edificis cremats al centre i amb marques de bala, així com vehicles incendiats al carrer

Homes armats contraris al règim del líder libi Moammar al-Gaddafi han controlat la ciutat de Zawiyah, a 50 quilòmetres a l'oest de la capital, Trípoli, aquest diumenge, segons ha assegurat un reporter de Reuters que és a la ciutat. La bandera vermella, verda i negra de la rebel·lió antiGaddafi oneja en un edifici del centre de la ciutat i una multitud de centeners de persones canta 'Aquesta és la nostra revolució', ha assegurat el periodista.

Segons un testimoni, set persones han mort en els últims enfrontaments amb les forces proGaddafi i molts han resultat ferits. “Però Zawiyah és lliure com Misrata i Bengasi. Al-Gaddafi és boig. La seva gent ens ha disparat amb granades”.

“Necessitem ajuda des de fora. No usarem la força per fer mal a ningú, només volem drets civils. Ell ha de marxar. No hi ha un altre camí”, ha afirmat un altre testimoni.

La ciutat presentava símptomes d'intenses lluites, amb edificis cremats al centre i amb marques de bala, així com vehicles incendiats al carrer.

Actualment, la major part de l'est de Líbia, on hi ha la segona ciutat del país, Bengasi, és en mans de l'oposició, mentre que l'oest, on hi ha Trípoli, és majoritàriament en mans d'al-Gaddafi. Però cada cop s'estreny més el setge al voltant del dictador i així ho mostra el fet que Zawiyah, a l'oest, ja és en mans dels contraris al règim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.