Política

Estafes que paga el poble

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

Sempre s'ha dit que si els qui governen tenen la cara molt dura, poca moral o si senzillament volen viure sense treballar i, per l'altre costat, si l'oposició política està en la figuera, i el poble ni s'assabenta del que li estan fent entre uns i altres, en aquestes circumstàncies, a un poble, li passe el que li passe, encara li passa poc: tots muts i a la gàbia!

En democràcia és convenient que el poble estiga assabentat del que fan els seus governants. A fi de comptes, el poble és qui paga. Per això convé que es coneguen totes les estafes, mangarrufes, “mangonejos” i complots, tots els subterfugis de què se serveixen els governants, tant per anar tirant amb pólvora de rei, com per a amagar malifetes, suborns i corrupcions. Per a aconseguir-ho, la premsa és indispensable i és per això que li tenen tanta por els polítics que no són honrats; i ara també, als mitjans d'internet que s'han mostrat tan eficaços a Tunisia i Egipte.

A Silla, ara mateix, Aquagest Levante (abans, Aigües de l'Horta), l'empresa que subministra l'aigua potable, ha anunciat que “invertirà quatre milions d'euros en obres per a millorar el subministrament d'aigua i les clavegueres; es rehabilitarà el sondeig del pou d'Alboraig, per tal de garantir el subministrament i es construirà un nou dipòsit; etc.” Molt bé, seran quatre milions d'euros els que invertirà Aquagest, que resultaran molt profitosos per a Silla, això és el que ens diuen. Però, el que no diuen és que els quatre milions d'euros ens els repercutiran en la factura que paguem els veïns i veïnes de Silla, o siga que qui realment invertirà quatre milions serem els veïns i veïnes de Silla, que els pagarem.

Tal com ho diuen, però, pot semblar que ens ha tocat la loteria, així volen que semble. I no ens ha tocat, és una estafa! Aleshores, per què l'alcalde i els regidors socialistes i el trànsfuga permeten que ens prenguen el pèl? I els tècnics municipals, que han d'informar, es responsabilitzen de l'expedient i dels costos de les obres? Villalba és segur que sí, però i Valero, i Boronat? Perquè, un projecte d'obres d'aquesta categoria, que no ha eixit ni a concurs, i que farà Aquagest, perquè així ho ha decidit l'alcalde, i que pagarem els veïns, ha d'estar clar com l'aigua i el trobem espès com la xocolata. Esperem la reacció dels polítics de l'oposició!

És el mateix que passa amb la famosa Guia de la Silla turística, que també la “paga” Aquagest. Com també ens repercutiran els costos, qui la pagarem serem els veïns i veïnes de Silla, siguem turistes o no! Una Guia, que s'ha adjudicat a dit i d'amagat i que els sillers pagarem a preu d'or, quan es tracta d'uns textos de coses que han estat investigades i publicades desinteressadament per gent del poble, o siga conegudes! Creiem que s'hauria de revisar el tema immediatament, si es vol evitar fer el ridícul, i que no s'hauria de pagar ni un euro per una “guia” en aquestes condicions; o siga, que no s'hauria d'editar aquesta fraudulenta “guia”, que pot acabar als Jutjats.

I posats a revisar, també caldrà que els partits de l'oposició, que finalment s'han posat tant valents que han demanat un ple extraordinari d'investigació, indaguen si, camufladament, els veïns i veïnes de Silla estem pagant, també mitjançant Aquagest, alguna contractació irregular d'algun polític proscrit, d'algun periodista en l'atur, etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona
tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

barcelona
europa

Bulgària s’encamina a les setenes eleccions generals en tres anys i mig

barcelona
europa

Alerta màxima a Grècia per un “possible atemptat” a un objectiu israelià

barcelona