Política

Fernández Bozal:“Hi ha més sentències que demandes en català”

La titular de Justícia considera que el referèndum sobre el dret a decidir és una bona iniciativa civil però encara no ha decidit si anirà a votar

La consellera afirma que la gestió de Justícia necessita “un traspàs total de les competències”

“Hi ha més sentències en català que demandes que es presenten en llengua catalana, ha assegurat Pilar Fernández Bozal, consellera de Justícia, aquest dilluns en una entrevista a RAC1.

Al seu entendre, això demostra que “fallen els ciutadans o la informació que tenen respecte la utilització del català en l'àmbit judicial”.

Així mateix, ha afegit que “el jutge aplica la llei i si la llei diu que el procés s'ha de fer en català, es fa”.

Pilar Fernández Bozal, considera que la gestió de Justícia necessita un traspàs total de les competències. “Sense això no es pot donar una justícia ràpida i eficaç”, ha dit.

Amb tot, assegura que a Catalunya falten jutges perquè “no hi ha una tradició catalana de fer oposicions per jutge o secretari judicial”.

Així mateix, la consellera considera que “els jutges catalans no volen marxar del país, fet que no passaria si s'hagués traspassat Justícia i no s'hagués deixat a mitges”.

Sobre la presó de Figueres, la consellera espera que es pugi posar en marxa aquest estiu quan estigui acabada.

Segons ha explicat, “l'obra externa de la presó està feta però els equipaments interns s'estan acabant”.

Respecte les declaracions en dies passats de l'exconseller Joaquim Nadal en què afirmava que no es podia tenir una presó acabada (en referència a la presó de Figueres) quan a la Model podia produir-se un motí en qualsevol moment, Bozal ha recordat que a la presó de Barcelona hi resideixen “els presos preventius que esperen anar a la Ciutat Judicial per ser jutjats i no poden anar a Figueres”.

Sobre els seus arguments jurídics en el referèndum independentista d'Arenys de Munt, la titular de Justícia ha dit que no s'ha posicionat mai sobre les consultes i ha recordat que en el seu moment va complir “l'ordre del delegat del govern a Catalunya”.

“Com a iniciativa civil em sembla perfecte però encara no he decidit si aniré a votar”, ha afegit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.