Política

mollerussa

El PSC escull Pere Gatnau com a cap de llista

Ha estat director de Fira de Mollerussa durant els darrers anys

El PSC va ratificar ahir l'actual director de Fira de Mollerussa, Pere Gatnau, com a candidat a l'alcaldia de la capital del Pla d'Urgell després que l'exalcaldessa Teresa Ginestà hagi renunciat a ocupar el primer lloc de la llista. Gatnau ha apostat pel consens entre les diferents forces polítiques que es presenten per governar el consistori alhora de trobar una sortida a la greu situació financera de la ciutat i per tal que “Mollerussa continuï sent el referent que sempre ha estat”. Per la seva part, Ginestà ha dit que continuarà treballant en el projecte socialista i no ha descartat ocupar un lloc a la part alta de la llista del PSC als comicis del maig.

El PSC ha governat aquest darrer mandat tot i que de forma precària i amb un final abrupte. El 2007 Ginestà va ser escollida alcaldessa després de superar el PSC a CiU i d'aconseguir el suport d'ERC per formar govern. Els republicans, però, van abandonar el govern el 2009 en mig d'acusacions d'irregularitats urbanístiques contra els socialistes, i Ginestà va continuar governant en minoria. A finals del 2010, davant la impossibilitat de tirar endavant un nou pla de sanejament econòmic vinculat a un nou crèdit bancari que donés liquiditat a l'Ajuntament, Ginestà i el seu govern van dimitir i ara són a l'oposició.

Pere Gatnau ha postulat la seva candidatura en una línia continuista de la de Ginestà. Així mateix ha apostat per buscar consens entre les diferents forces polítiques que es presenten per tal de buscar sortides, entre tots, a la greu situació econòmica de l'Ajuntament. Segons Gatnau, una vegada els ciutadans hagin elegit, “no ens podem permetre el luxe” de mantenir el discurs de la picabaralla i per això considera que l'oposició s'haurà de sumar a l'equip de govern si es vol que Mollerussa torni a ser una de les ciutats referents de la plana de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.