Política

política

el nou govern

El tarragoní Antoni Huber presidirà el CAT

L'advocat és militant d'Unió

El nomenament crea malestar a l'Ebre

L'advocat tarragoní Antoni Huber serà el nou president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), en substitució del reusenc Daniel Pi (ICV). Durant les últimes setmanes s'havia especulat que l'alcalde de Móra la Nova, el convergent Joan Manuel Sabanza, podia ocupar el càrrec, però finalment han estat Unió i el Camp de Tarragona els que s'han quedat el CAT. En aquest sentit, el delegat de la Generalitat a l'Ebre i president de CiU al territori, Xavier Pallarès, reconeixia ahir que les pressions que s'han fet des de la federació ebrenca no han estat suficients. “Lamentablement no hem aconseguit la presidència del CAT; se'ns ha escoltat, però som una coalició que requereix uns equilibris, i aquest organisme se l'ha quedat Unió”, va manifestar Pallarès. A principi d'any, també el convergent Francesc Sancho, expresident del CAT i actual secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut, havia advertit que seria “inexcusable” que algú que no fos de l'Ebre presidís el consorci del minitransvasament. Sancho també va recordar que el tripartit havia nomenat Pi, i que el reusenc havia ocupat el càrrec set anys, tot i que el d'ICV havia de ser un president de transició.

De fet, ICV de l'Ebre va emetre un comunicat per criticar el nomenament d'Huber, i per denunciar que la “pugna constant” entre Unió i Convergència “ha pesat més” que els responsables ebrencs de CiU. “Tornem a ser un territori de tercera divisió”, va afegir-hi ICV, tot recordant que amb Pi el consum d'aigua del CAT ha baixat un 10%, gràcies als principis de la nova cultura de l'aigua. En declaracions a ACN, Huber va avançar que també prioritzarà les polítiques d'estalvi. A banda, va afirmar que entenia però no compartia la reivindicació ebrenca sobre el CAT, ja que hi haurà gent del territori en els òrgans de decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.