Política

Carnestoltes preelectoral a Silla

LA PLACETA DEL RACÓ

Com és tradicional, quan s'acosten les eleccions, comencen a circular notícies “ben informades”, des de teories conspiradores a pactes tavernaris, que la major part de les vegades són boles, però que de tant en tant resulten veritats. De moment, a la redacció ens han fet arribar diverses informacions preelectorals que, com estem en carnestoltes, poden tindre interès informatiu més festiu i irònic que dramàtic i que, en algun cas, podem considerar de rocambolesques. Les ressenyem per ordre d'arribada.

Baixauli acusa a Lluís Martínez d'anar a favor del PP; però, alguns socialistes han constatat que qui va a favor del PP, és Baixauli. Segons Prieto i l'exalcalde Malaena, el Bloc ja té un pacte amb el PSOE. Els regidors socialistes, defenestrats de cara a les noves eleccions, es defensen, lamentant que “ens ha tirat fora”, encara que ningú no els ha tirat i continuen sent membres del partit. Teresa Badenes i Valentín Mateo continuen disputant-se ser els caps de la llista d'EU; la banda del taüt (grup Llavata) intenta convèncer José Sanramon (el tramusser), oferint-li els seus vots. Baixauli està ajudant al trànsfuga Machancoses, en agraïment a l'immens favor que li deu. Continua el debat intern i secret dels verds, sobre el candidat, si finalment serà Antonio Navarro o l'arlequí Teodoro El candidat del PP, Serafí Simeon, pot ser considerat l'home de palla de Prieto i de l'Estellaor, segons insinua Lluís Moliner... En fi, un carnestoltes preelectoral.

A banda d'aquestes informacions, que evidentment sols aporten desconcert, el que és segur és que el vot captiu socialista (els vots tradicionals, sobre tot del Parc de Sant Roc) està començant a alliberar-se o a descomprometre's, sobre tot després dels quatre anys fracassats del darrer govern baixaulista i els seus incompliments electorals (els ascensors per a tots, per exemple). Per això és incert l'impacte de la desaparició política de Roser, Navarro, Lara, Benaches, Vedreño, etc. arrossegats per la caiguda de Baixauli i sobre tot si la nova executiva serà capaç de recuperar el terreny perdut, si mantenen les amarres amb l'equip actual.

També és un enigma l'abast que puga tindre, en el primer partit de l'oposició (PP), la desaparició, de la primera fila, d'Isidro Prieto, junior i la nominació in extremis del jove Serafí Simeon, ja que evidentment és un jove inexpert, encara que treballador i honrat. La impossibilitat de comprometre un altre cap de llista pot significar que no han aconseguit renovar-se i han preferit el continuisme.

L'únic partit que sembla anar amb pas segur és el Bloc, confirmats els cinc primers de la llista (Josep L. Melero, Joan Domènech, Anna Perpinyà, Josep Zaragozà el palaquet, i Judit Simeon). Sembla que aviat començaran a fer pública la resta de la llista, on preveuen sorprendre amb noms importants de la vida cultural i política de Silla.

En fi, un perfecte Carnestoltes, que justifica la dita, “Carnestoltes, moltes voltes”, perquè si tinguérem més a sovint un espectacle com el de Silla preelectoral, la vida seria més divertida. Mentrestant, el govern continua endavant amb els seus errors, sobre tot els més destacats dels casals fallers, i mentre se'ls acaba la metxa, ningú sap com sonarà la carcassa final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.