Política

Política

Manel Ferré rebutja que el president del CAT no siga de l'Ebre

Ferran Bel també ho lamenta, però avala la validesa d'Antoni Huber

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), va lamentar ahir que el nou president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Antoni Huber, no siga de les Terres de l'Ebre. “No entro a valorar la persona, però crec que si el CAT existix és gràcies a la concessió d'aigua que al seu moment van fer les dues comunitats de regants del Delta; per tant, seria del tot de justícia que el seu president fos un home del territori. És el mínim reconeixement que ens mereixem”, va apuntar l'alcalde ampostí. “Al seu moment també es va qüestionar que fos algú de les Terres de l'Ebre el president d'alguna altra institució territorial [amb clara referència a l'Autoritat Portuària de Tarragona] i ara al final es posa un tarragoní al capdavant del CAT; no ho comparteixo”, hi va afegir el batlle ampostí, que també va trencar una llança a favor de l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manuel Sabanza. De fet, el seu nom sonava com un ferm candidat a presidir el CAT. “Hauria fet una gran aportació a aquest organisme”, va afirmar Manel Ferré.

Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, també va lamentar que el govern no haja nomenat una persona del territori com a president del CAT. “Tinc una relació excel·lent amb Huber, que és un gran professional, però m'hauria agradat un president de l'Ebre”, va dir. Bel va recordar que Francesc Sancho i Valentí Faura van ser presidents del CAT durant l'últim govern de Jordi Pujol, però que el tripartit va fer president el reusenc Daniel Pi (ICV). “No hem avançat d'on estàvem fa uns mesos”, va afegir-hi amb una certa resignació. De fet, l'alcalde tortosí va precisar que la presidència del CAT té un valor “simbòlic”, i va avalar la validesa professional del nou president: “Huber em dóna prou confiança que els interessos de l'Ebre estan garantits”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.