Política

“Seria de poc valents deixar-ho ara”

judicialització

L'alcalde de Sant Cebrià és conscient que la suma de denúncies contra el govern de CiU i la seva imputació al jutjat serà present a les eleccions municipals

Jaume Borrell afronta per tercer cop el lideratge de la llista convergent a Sant Cebrià en un moment especialment difícil per un municipi amb pocs recursos propis i amb projectes sobre la taula de reforma i millora de les urbanitzacions –on viu la meitat de la població.

El municipi ha viscut un mandat marcat per les demandes contra el govern de CiU per delictes contra l'ordenació del territori –cas del restaurant La Hacienda– i de prevaricació –pisos de l'avinguda Maresme–. Una situació que ha enrarit el clima polític al cor de la Vallalta.

Les denúncies dificultaran parlar de l'obra de govern durant les eleccions?

No hauria de ser així, però molt em temo que protagonitzaran els comicis. De les dues causes pendents, l'activitat del restaurant La Hacienda ja té el vistiplau d'Urbanisme i pel que fa als pisos de l'avinguda Maresme, s'estan adaptant els criteris imposats per la Generalitat. En tot cas nosaltres estem tranquils.

Per què es torna a presentar?

A mi i al meu grup ens mou el sentit de poble i, a més, seria de poc valents deixar-ho ara que tot està tan complicat. Quan t'impliques en la política local ho fas per treballar pel teu municipi i això enganxa, perquè amb els anys veus els resultats. Sense l'ajuda de les administracions superiors aquest mandat no hagués estat possible tirar pràcticament res endavant.

No hi ha diners o s'han gastat malament?

No hi ha prou diners per fer-ho tot. En els anys de bonança a Sant Cebrià entrava més d'un milió d'euros en impostos vinculats a la construcció i el 2009 van baixar fins als 100.000. Ningú no s'ho esperava i per això cal fer un pla de sanejament que haurem d'enllestir el 2012.

Buscar el consens de totes les forces per sortir de la crisi, com vostè demana, no és demanar impossibles?

L'oposició ha estat molt dura i no ens ha donat cap respir, però entenem que és la seva feina. Amb ERC hem estat governant fins fa poc i a ICV se li va proposar entrar i va dir que no. Amb el PSC sí que no hi va haver aproximació, però no ens tanquem a res en el futur, perquè amb ells van estar governant vuit anys.

Poques coses a posar en els programes electorals?

Els farcirem de realisme i imaginació i crec que la ciutadania ens ho agrairà.

La crisi s'ha fet sentir més als pobles petits?

Sobretot pel que fa a les entrades de diners. Els municipis grans tenen més opcions que no pas nosaltres i, per exemple, a l'hora de demanar subvencions disposen de la gent suficient per tenir enllestit el projecte en un tres i no res. A nosaltres tot se'ns fa més costerut.

I el projecte del parc temàtic podria ajudar?

És només un avantprojecte i abans que pugui tirar endavant s'haurà de fer molt camí. Però no deixa de ser una proposta engrescadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.