Política

“Només pensem en clau de poble”

Panorama negre El candidat independent albira un futur proper marcat per unes finances sota mínims, però assegura que el seu grup farà una bona gestió dels recursos locals

Joan Vigatà va ser director general de la patronal FOEG i exdelegat del Departament de Treball de la Generalitat a Girona. Advocat de professió, ara treballa com a editor i diu que “el projecte entusiasta” de Junts per a les eleccions el motiva a tornar a ser candidat.

Junts per Sant Pol és hereva de la també plataforma independent Som-hi, nascuda el 2003 i que va obtenir uns bons resultats amb Salvador Sauleda al capdavant. El 2007 Joan Vigatà, vinculat a CiU, en va assumir el lideratge i va aconseguir amb només 22 vots de diferència declarar-se guanyadora. No va trobar prou suport per formar govern.

La llista més votada el 2007 es va quedar a l'oposició. Per què?

Perquè no vam poder fer els pactes que CiU sí que va aconseguir. Ens va sobtar que ICV donés suport a una política continuista com la que oferia la federació nacionalista. Però aquest és el joc democràtic.

Hi ha més probabilitats ara d'aconseguir sumar?

Sembla que el panorama està més obert i que els vincles per arribar a una entesa són majors. A partir d'aquí, les urnes diran, però en quatre anys hem après i afrontarem les negociacions posteriors als comicis amb més experiència.

A Junts li han fugit dos dels quatre regidors.

Tècnicament no hi ha hagut cap fugida. Hi ha hagut una expulsió d'Enrique Abad quan ens vam adonar que el seu perfil podia fer mal al poble, i una infidelitat per diners de Joan Antoni Piqueras.

El sentit de Junts per Sant Pol és vàlid quatre anys després?

Ho és ara i ho serà sempre, perquè els independents som gent que únicament i exclusiva pensem en clau de poble. No rebem instruccions de cap partit que té com a màxima prioritat sumar vots per accedir a altres administracions. A nosaltres només ens interessa Sant Pol.

Quines han estat les principals febleses d'aquest govern?

La falta de lideratge de l'alcalde i el forat econòmic que ens ha dut la gestió de CiU. Un forat que representa haver de pagar 2.000 euros cada dia d'interessos i amortitzacions de capital. Ens han deixat un govern absolutament hipotecat i sense cap possibilitat de maniobra.

La crispació social davant determinats projectes ha estat el pa de cada dia. Els veïns del poble no volen canvis?

La gent vol conservar l'essència de Sant Pol i en el cas, per exemple, del pla urbanístic, el govern de CiU pretenia aprovar una construcció d'habitatges que afavoria doblar la població actual. Una bestiesa que no es va consensuar amb el poble i aquest va respondre, com era natural. La passera ens trencava el front marítim i voler fer la biblioteca a les escoles velles només responia a un pur interès econòmic i no es respectava el valor patrimonial de l'edifici.

Què hi haurà en el programa de Junts?

Gestió, rigor, contenció, disciplina i seriositat. No prometrem grans obres, sinó molt treball i ben fet. Cap dels nostres tindrà un sou de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.