Política

“S'ha de ser valent per tirar coses endavant”

pacte L'alcalde defensa el canvi d'un dels socis de govern durant aquest mandat “perquè es pacta amb persones” institut Assegura que s'està negociant perquè l'edifici sigui una realitat

Tot i que va néixer a Linyola –terra de futbolistes– fa 50 anys, Miquel Àngel Martínez en fa 44 que viu a Sant Vicenç de Montalt. “Els meus pares eren el metge i la mestra del poble”, va explicar aquest logopeda i mestre de ciències humanes i educació especial.

Miquel Àngel Martínez (CiU) esgota el seu primer mandat havent passat per un canvi d'un dels socis de govern.

Vostè es va presentar per primer cop fa quatre anys i va aconseguir recuperar l'alcaldia per CiU. Com valora aquest fet?

Des del punt de vista personal molt positivament, però els que ho han de valorar són els ciutadans.

Quina opinió li mereix el seu mandat tenint en compte que va haver de canviar de soci amb la sortida d'ERC i l'entrada del PSC al govern de CiU i AxSV?

La preocupació d'un alcalde que treballa pel poble és que l'acció de govern no quedi aturada. No es pacta amb partits polítics, es pacta amb persones. Si amb ERC no ens vam entendre perquè s'havien de tirar endavant uns projectes i amb el PSC sí, això fa que l'acció de govern no hagi quedat aturada.

Durant aquests quatre anys s'han tirat endavant projectes com ara la zona d'equipaments de Can Boada.

Sempre he tingut somnis, i aquests s'han fet realitat. La zona d'equipaments de Can Boada era una reivindicació dels veïns en el sentit que s'hi havia de fer alguna cosa. S'ha estat des del 2007 intentant trobar una solució per a aquesta zona i poder-la dotar d'uns serveis que fins ara no tenia.

Altres projectes dels quals se senti orgullós?

Entre d'altres, la urbanització de l'avinguda Toni Sors i els seus entorns, l'entorn de l'església –que també era molt reivindicat–, o el vial del Sot del Camp, que és un eix transversal per a la mobilitat dels ciutadans.

A més, s'ha desencallat el POUM després de més de vint anys.

Hem estat molt valents i s'ha desencallat el POUM. El que no es podia fer era anar fent pedaços. La intenció del POUM és ordenar el territori i dotar d'habitatge públic la ciutadania de Sant Vicenç de Montalt, que durant molts anys ha hagut de marxar fora del poble. S'ha de ser valent per tirar coses endavant.

Tot i això encara manca el nou edifici per a l'institut.

També s'ha de dir que durant aquest mandat s'ha creat l'institut, que era molt reivindicat. Ara hem d'aconseguir l'edifici i en aquest sentit s'està treballant molt políticament. Crec que el fet de tenir la Generalitat del mateix color polític ens ha d'ajudar. Com a bona notícia, la Generalitat ja ha demanat la llicència d'obres i la llicència mediambiental. S'ha parlat amb diverses persones i properament s'anirà a parlar amb la consellera Rigau.

Un desig per a Sant Vicenç?

Seguir millorant la qualitat de vida dels veïns del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.