Política

JOAN MARTIN MASDEU

CAP DE LLISTA DE CIU A SANT CARLES DE LA RÀPITA

“El pacte entre el PSC i Iniciativa està esgotat”

assalt Els convergents busquen trencar l'hegemonia d'esquerres a la Ràpita crítica L'alcaldable considera que és vergonyós que la Ràpita no disposi encara de biblioteca i auditori

Segon cop.
Va nàixer el 1961 i treballa com a advocat. Actual portaveu de CiU al Consell Comarcal i també a l'Ajuntament. Conseller de l'Idece. Repeteix de cap de llista.

Creu que hi haurà canvis en el govern de la Ràpita?

Hem copsat que la gent vol un canvi. La coalició entre Iniciativa i el PSC, és un projecte que està esgotat. No s'ha fet bé gairebé res. Un dels gran problemes d'aquesta legislatura ha estat paralitzar el desenvolupament urbanístic de l'Horta Vella. I les inversions aprovades per unanimitat, com el mercat, l'auditori, l'església nova, la biblioteca, l'institut… per una falta d'eficiència increïble, no han tirat endavant.

Estan decebuts?

Sí, com a oposició hem fet una política constructiva, de defugir enfrontaments als plens. Hem fet política de no sortir a la foto, en benefici d'arribar a acords per afavorir la Ràpita, i no estem satisfets de com s'han fet les coses.

I quines serien les mancances amb què queda la Ràpita?

Estem totalment faltats d'equipaments culturals. La biblioteca, que hauria d'estar acabada, per problemes burocràtics encara no està disponible. Des del nostre punt de vista, l'escola de música que es va fer és totalment desencertada. També estem en desacord en què l'església nova, que hauria de ser un espai significatiu, el converteixin en una altra oficina de turisme. No hi ha hagut iniciatives en infraestructures turístiques, com ara equipaments hotelers. No he vist cap obra important llevat de les del pla Zapatero. S'han gastat diners de manera alegre, sense tenir cap pla.

Darrerament hi ha hagut un ensurt amb l'institut escola, que sembla que finalment sí que es farà.

En aquest tema sempre estem en una incògnita. Tinc dubtes que esdevingui una realitat. M'agradaria veure-ho. I un altre error monumental el tenim en l'àmbit d'urbanisme: llicències d'obres no legals, contractacions i factures que no es tenia clar qui les havia de pagar per falta d'organització...

I quin seria el seu principal objectiu com a alcalde?

El diàleg entre tots els implicats, també amb l'oposició. Volem que la Ràpita es fique al lloc que es mereix, ja que ha perdut pes a la comarca i a les Terres de l'Ebre. Després de l'època de bonança, el desenvolupament econòmic de la Ràpita ha estat zero. No s'ha invertirt gens en polígons industrials, per exemple. S'ha obert un abisme en relació amb Amposta, quan fa 25 anys la diferència era menor.

Ens pot fer cinc cèntims del programa electoral?

Intentarem portar a terme tot el que està començat, prioritzant l'institut i la biblioteca. També ubicarem l'hospital de dia. Un polígon industrial i fomentar l'empresa local i el comerç en general. Un altre punt és abaixar els valors cadastrals, perquè estem pagant un IBI que no es paga en tota la demarcació. I apostarem pels joves, els grans oblidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
política

Puigdemont lamenta que ERC no hagi explorat una repetició electoral “en noves condicions”

barcelona