Política

Ja comencen a fer «piu-piu»

LA PLACETA DEL RACÓ

A dos mesos de les eleccions, els partits comencen a parlar electoralment, piu, piu. Tots prometen i no acaben, i els papers que reparteixen són prou similars, tant que podries suprimir les capçaleres i no podries distingir qui és qui. Per tant, més que pel que diuen en general, s'ha de llegir les entrelínies, perquè és on apareixen les diferències i les coses més significatives.

Per exemple, el PSOE, que pràcticament no havien obert la boca fins ara, en un marge de quinze dies ha tret dues publicacions: el Butlletí Informatiu i la novetat de la campanya Estem amb tu, nº 1. En total, 6 folis, en els quals destaca el fet contundent que sols un està en valencià (el 16'4%), la resta està tot en castellà. Sembla que l'eslògan és “estamos contigo”, ja que l'hem contat fins a 9 vegades i no que estem amb tu, que sols apareix en la capçalera.

El PSOE desaprofita l'esforç literari, perquè no clarifica si tenen o no res a veure amb les decisions que està prenent el govern socialista municipal, amb els compromisos econòmics que estan adquirint, amb la desfeta econòmica en què estan deixant l'ajuntament. Com no diuen res, i el que calla consent, hauran de ser considerats els hereus de l'equip de govern de Baixauli. No basta que se'ls hagen carregat a tots en la llista electoral, perquè si no es desmarquen d'ells, si no s'imposen i els obliguen a donar explicacions i a aturar les bogeries, seran còmplices i no tindran cap justificació, mai.

Curiosament i per fi, s'han compromès en el tema dels sous de l'alcalde i dels regidors. Pràcticament copien la proposta del Bloc, de fa més d'un any, que era abaixar el sou actual de Baixauli, dels 60.000 euros (els socialistes diuen 57.000 per fer-ho més suau) a 45.000 euros. La resta de regidors, tanmateix, s'han de rebaixar el sou.

Els del PP també s'han espavilat i en el butlletí de març, i en primera pàgina, apareix tot l'equip popular, presidits per Isidro Prieto, sentint missa devotament. El motiu era mostrar el seu recolzament al menjador social de la parròquia de Sant Roc, davant dels Nostre Senyor i del bisbe Benavent, del qual hi ha dues fotografies on es pot apreciar que és el germà bessó de l'alcalde nacionalista (Bloc) de Quatretonda.

Fonamentalment es comprometen en tres temes: les prestacions socials; l'agricultura; la gestió dels diners públics. Curiosament són els que pitjor porten des del govern popular de la Generalitat, com es veu cada dia amb les protestes de la gent que espera les ajudes de dependència, amb la situació d'abandonament i de fracàs del camp i amb el grau de dispendi i de malversació dels diners públics. Però, com tot es pot canviar, els populars prometen que canviaran i ajudaran tothom que ho necessite. Compten, amb el tema del camp, amb el suport i la complicitat de Pepe Alapont, l'estellador, que sembla l'autor intel·lectual de la nominació del jove Serafí Simeón. Respecte de la llengua, dels 4 folis populars 3 estan escrit en castellà i 1 en valencià (25%).

Finalment, el BLOC també ha optat per tindre dues publicacions, l'Infobloc, que és el seu butlletí normal, i de cara a les eleccions, un fullet de dos folis, íntegrament en valencià (100%). Fidels a la línia dels nacionalistes, aprofiten el paper no per a fer declaracions de principis sinó propostes clares i directes. En aquest cas es comprometen a donar solució al problema dels casals fallers dels social-baixaulistes, fent una consulta popular, perquè el veïnat decidisca: si s'enderroquen i si es destinen a altres usos socials. Cal dir que aquesta proposta la presentà el BLOC a l'equip de govern, en 2009, i no els feren ni cas.

Una altra proposta dels nacionalistes té a veure amb els abusos de les hipoteques, perquè qui no puga pagar la hipoteca la puga liquidar amb el pis hipotecat, cancel·lant-se automàticament totes les comissions i deutes pendents amb el banc.

La resta de candidatures encara no han començat a produir cap paper, a excepció de la de Machancoses, que no hem sabut entendre. EU ja s'ha decidit per Valentín Mateos, i encara no se sap si Teresa Badenes va o no la segona de la llista. Els Verds continuen mantenint el secretisme sobre la candidatura i el programa, a l'espera d'una secreta assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona
tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

barcelona
europa

Bulgària s’encamina a les setenes eleccions generals en tres anys i mig

barcelona
europa

Alerta màxima a Grècia per un “possible atemptat” a un objectiu israelià

barcelona